Ambient durant el primer dia del festival Primavera Sound

El 22 Festival Primavera Sound ha reunit 268.000 assistents de 134 països

Els principals artistes han estat Pulp, Llana del Rei, Vampire Weekend, National, Mitski, PJ Harvey, Justice i SZA

El 22è festival de música Primavera Sound, que s'ha celebrat des de dimecres fins aquest diumenge, ha reunit 268.000 assistents de 134 països i ha aconseguit els 263 concerts durant la setmana, han informat aquest dissabte els organitzadors en roda de premsa.

Els principals artistes han estat Pulp, Llana del Rei, Vampire Weekend, National, Mitski, PJ Harvey, Justice, SZA, Disclosure i els Dogstar, la banda de l'actor Keanu Reeves.

El codirector del festival Alfonso Lanza i la cap de premsa, Marta Pallarès, han precisat que dels 268.000 assistents totals (amb 130.000 usuaris únics), el 59% és públic internacional, i que el festival ha rebut públic procedent de 134 països.

El Festival Primavera Sound ha rebut 20.000 persones al Primavera a la Ciutat, els concerts a sala, i 29.000 a la jornada inaugural de dimecres, que va tenir Phoenix i Stella Maris de reclams.

A les jornades centrals, el festival va rebre dijous 60.000 persones amb Pulp i Vampire Weekend, divendres a 71.000 amb Lana del Rey i The National, i 62.000 aquest dissabte amb PJ Harvey, SZA i Mitski, mentre que el Brunch Electronik va tenir aquest diumenge a 26.000.

El codirector Alfonso Lanza ha assegurat que aquest és el model de festival que vol el Primavera Sound a Barcelona, i ha subratllat que es troben “còmodes” en aquest format.

L'origen del Primavera Sound

El Primavera Sound és un festival de música que es fa anualment a Barcelona, Espanya. Va sorgir l'any 2001 com a iniciativa de la promotora musical Primavera Sound SL, amb l'objectiu d'oferir un esdeveniment cultural que destaqués per la seva qualitat i diversitat musical. La idea original darrere del festival era crear un espai on es poguessin reunir artistes emergents i consagrats de diferents gèneres musicals, oferint així una experiència única per als amants de la música en viu.

El primer Primavera Sound es va celebrar al Poble Espanyol de Barcelona el maig del 2001, amb un cartell que incloïa una barreja eclèctica d'artistes d'indie rock, electrònica, pop i altres gèneres alternatius. Al llarg dels anys, el festival ha anat creixent en grandària i prestigi, convertint-se en un dels esdeveniments musicals més importants d'Europa i atraient milers d'assistents de tot el món.

La clau de l'èxit del Primavera Sound rau en la seva programació diversa i arriscada, que sempre busca estar a l'avantguarda de les tendències musicals i descobrir nous talents. El festival ha acollit artistes de renom internacional com Radiohead, Arcade Fire, Björk, The Strokes, Blur, i molts altres, així com nombrosos artistes emergents que han trobat al Primavera Sound una plataforma per donar-se a conèixer un públic més ampli .

A més de la música en viu, el Primavera Sound ofereix una àmplia gamma d´activitats complementàries, que inclouen projeccions de cinema, exposicions d´art, xerrades i conferències sobre música i cultura, així com una gran varietat d´opcions gastronòmiques i d´oci.