Manifestants contra l'amnistia a la Plaça Sant Jaume

Unes 500 persones es concentren contra lamnistia a Barcelona

Convocades a plaça Sant Jaume per entitats en protesta contra la llei d'amnistia, i hi han assistit dirigents de PP, Cs i Vox

Unes 500 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana de Barcelona, s'han concentrat aquest diumenge al migdia a la plaça de Sant Jaume convocades per entitats en protesta contra la llei d'amnistia, i hi han assistit dirigents de PP, Cs i Vox.

Alguns han portat pancartes i cartells en què es podia llegir 'PSOE traïdor, PSC traïdor', 'Stop amnistia' i 'Perro Sánchez ets el pitjor', així com ninots satírics de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el president del Govern, Pedro Sánchez.

S'han pogut escoltar càntics com Puigdemont a presó i la mobilització ha acabat amb l'himne d'Espanya.

Llei d'amnistia "a mida"

Els convocants han criticat el PSOE i han reclamat que no doni suport a la llei d'amnistia, que al seu parer està feta "a mida" perquè els socialistes, segons ells, es mantinguin al poder.

Entre les entitats convocants hi havia Convivència Cívica Catalana (CCC), Espanya i Catalans, Catalunya Suma per Espanya, S'ha acabat, Espanyols corrents, Somatemps i Parlem espanyol, entre d'altres.

En nom d'aquestes entitats, el president de CCC, Ángel Escolano, ha declarat als periodistes que els diputats socialistes han de tenir "ètica i moral" i votar en consciència, referint-se que aquesta llei no s'acabi aprovant.

"No estem davant d'una amnistia que pacificarà, estem davant d'una amnistia d'uns delinqüents que estan anunciant als quatre vents que tornaran a repetir els seus delictes", ha afegit.