Imatge d'arxiu de les protestes a Turquia pel Dia dels Treballadors

Almenys 210 detinguts durant les protestes pel Dia del Treballador a Istanbul

El ministre d'Interior ha assenyalat que han estat detinguts per "no escoltar els advertiments" de la policia

La policia de Turquia ha detingut aquest dimecres unes 210 persones en el marc de les protestes registrades pel Dia del Treballador a la ciutat d'Istanbul, on els agents antiavalots han fet ús de gasos lacrimògens per dispersar un grup de manifestants que intentaven traspassar el cordó policial situat al districte de Saraçhane, a prop de la plaça Taksim.

El ministre d'Interior, Ali Yerlikaya, ha assenyalat en un missatge al seu compte de Twitter que tots ells han estat detinguts per "no escoltar els advertiments" de la policia i intentar avançar cap a la plaça de Taksim, que està acordonada. A més, ha explicat que molts han estat involucrats en atacs contra els agents de policia.

Prèviament, les autoritats havien instat els manifestants a evitar qualsevol acció que incorregués en una violació de l'ordre públic, però els manifestants han llançat ampolles de plàstic i altres objectes contra les forces de seguretat, segons informacions de la cadena de televisió NTV.

El Govern local ha prohibit les manifestacions pel Dia del Treballador a la cèntrica zona de Taksim, per la qual cosa han bloquejat tots els accessos a la plaça. En total, uns 70 carrers estan bloquejats, a més de la carretera principal.

Uns 42.000 policies s'han desplegat en el marc d'un gran dispositiu de seguretat amb vista a una jornada en què històricament solen registrar-se disturbis i protestes.

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, s'ha dirigit a la nació en un missatge difós a través de la televisió pública i en què ha enviat "una salutació i tot el seu afecte als treballadors turcs".

L'1 de maig és un dia significatiu a la història de Turquia. L'any 1977 mig milió de persones van participar en una protesta que va ser durament reprimida per les forces de seguretat. Les xifres oficials situen a 37 les víctimes mortals d'aquella jornada a Taksim, on es va registrar un tiroteig quan els antiavalots feien ús de gasos lacrimògens i canons d'aigua."