Un avió de les forces israelianes

Almenys tres explosions a prop d'una base militar a Isfahan (Iran)

Les defenses aèries s'han activat a diverses províncies del país

Els mitjans iranians han informat, aquest divendres 19 d'abril, al matí, d'almenys 3 explosions a prop d'una base militar ubicada al nord-oest de la ciutat d'Isfahan, on hi ha la instal·lació nuclear més gran de l'Iran, al sud de la capital del país, Teheran, en el que se sospita que pot ser un atac de les Forces Armades israelianes.

Fonts consultades per l'agència semioficial Fars han indicat que les defenses àrees s'han activat en resposta a un objecte que se sospita que és un microvehicle aeri no tripulat i que un dels possibles objectius era el radar de l'Exèrcit, afegint que les instal·lacions nuclears troben "en completa seguretat".

Tot i això, les defenses aèries iranianes s'han activat a diverses províncies del país. De fet, s'ha sentit una explosió a l'oest de la ciutat de Tabriz, a l'extrem occidental del país, detonació que els mitjans apunten a "un xut de defensa" en identificar "un objecte sospitós". Aquesta zona compta amb refineries petroquímiques.

Per part seva, el director de comunicació de l'aeroport ha indicat en declaracions a l'agència Mehr que s'han cancel·lat, almenys fins a les 10.30 del matí, els vols que haguessin d'anar cap a les ciutats de Teheran, Isfahan i Shiraz , totes elles situades al sud del país.

Diversos funcionaris nord-americans han assenyalat a les cadenes de televisió ABC i CBS que Israel ha llançat míssils contra l'Iran en represàlia per l'atac iranià de dissabte, en què va disparar més de 300 drones i míssils, la majoria interceptats per Israel i els seus aliats , inclosos els Estats Units. De moment, però, ni les autoritats iranianes ni israelianes s'han pronunciat fins ara de forma oficial.

Aquest és l'últim episodi d'una escalada de conflicte que va començar quan la setmana passada l'Iran va llançar un atac sense precedents contra Israel, en resposta a un atac previ de les Forces de Defensa d'Israel contra el Consolat iranià a la capital de Síria, Damasc, que es va saldar amb la mort de set membres de la Guàrdia Revolucionària.