Agents de la policia turca

Almenys tres morts i cinc ferits en un tiroteig a Istanbul

Va passar després d'una discussió entre dos grups de gent

Almenys tres persones han mort i cinc han resultat ferides, dues en estat greu, en un tiroteig ocorregut a última hora de la tarda de dijous passat 23 de maig, després d'una discussió entre dos grups en una cafeteria a la ciutat d'Istanbul , la capital de Turquia.

La policia ha detingut dos presumptes implicats en el succés, que ha tingut lloc en un establiment situat al carrer Ayazma, al districte d'Unalan, segons ha confirmat la Governació d'Istanbul en un comunicat.

Per la seva banda, les forces de seguretat han identificat els morts com Tamer Kazan, Okan Guner i Veli Hakan Karakas, mentre que els detinguts tenen el nom de Fikret O. i Canpasa Y., ha recollit la cadena de televisió turca NTV .

Els ferits han estat traslladats als hospitals de la zona i encara continuen les investigacions sobre el cas, indica el comunicat de les autoritats, que no revela els motius de la baralla.

Tot i això, el que sí que ha transcendit és que entre els dos grups de persones existia "una forta animadversió", segons la mateixa cadena de televisió.

Tercer episodi d'aquest tipus al mes de maig

Aquest episodi és el tercer tiroteig (o intent) que passa aquest mes. Fa just una setmana, divendres passat 17, hi va haver un tiroteig sense ferits als voltants de l'Ambaixada d'Israel a Suècia.

Després d'això, les forces de seguretat sueques van posar en marxa un operatiu als voltants de la seu de la legació diplomàtica i han anunciat la realització de registres a diversos domicilis situats a la capital, segons va apuntar el diari Aftonbladet .

L'altre cas, a començament de mes, per sort es va poder evitar; hauria passat a l'escola secundària Mount Horeb de l'estat de Wisconsin (Estats Units), quan la policia va abatre un estudiant armat que es dirigia cap al centre educatiu.

El gegant americà és notícia, de manera recurrent, per aquests tirotejos, fins al punt que cada cop més persones s'estan plantejant la necessitat de legislar l'accés a les armes al país. Cal tenir en compte que és un dret que reconeix la Constitució.