La ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, conversa amb l'ambaixador de Palestina a Espanya, Husni Abdel Wahed

L'ambaixador de Palestina a Espanya denuncia el 'genocidi continuat' a Gaza

Així ho ha traslladat durant la seva intervenció a l'acte de tancament de la primera assemblea estatal de Sumar, on ha estat rebut amb una ovació

L'ambaixador de Palestina a Espanya, Husni Abdel Wahed, ha lamentat el "genocidi continuat" que pateix el seu poble i ha alertat que a Gaza s'estan jugant els "valors humanitaris" de pau, justícia i llibertat.

Així ho ha traslladat durant la seva intervenció a l'acte de tancament de la primera assemblea estatal de Sumar, on ha estat rebut amb una ovació i ha agraït el suport de la formació a la causa palestina.

L'ambaixador ha manifestat que a Palestina hi ha en joc el dret internacional i humanitari, arran de l'ofensiva d'Israel a Gaza, i ha valorat la solidaritat que mostra Espanya amb la situació del poble palestí.

"Ens poden destruir i ho estan fent. Ens poden aixafar i ho estan fent", ha alertat per prometre, a continuació que ningú podrà treure al poble palestí la seva "voluntat de resistir".

Per part seva, el delegat del Front Polisario a Espanya, Abdullah Arabi, també ha intervingut per expressar el suport del poble sahrauí al palestí.

Després, ha desgranat respecte al Sàhara Occidental que Espanya té una responsabilitat amb els sahrauís i ha de complir amb les seves obligacions, per la seva responsabilitat com a antiga potència administrativa, d'ajudar a culminar el procés de "descolonització"

"Nosaltres simplement reclamem l'aplicació del dret internacional, que és molt clar en pautar culminar el procés de descolonització que pateix el poble sahrauí des de fa 48 anys", ha desgranat.

En aquest sentit, ha proclamat que el poble sahrauí "té la determinació i la convicció total de continuar" amb la seva "lluita fins al final".