Iberdrola

Arriba la segona edició dels Premis Convive, organitzats per Iberdrola

La província palentina acollirà el darrer trimestre de l'any el lliurament dels II Premis Convive

Iberdrola llança la segona edició dels Premis Convive juntament amb el Centre d'Innovació en tecnologia per al Desenvolupament Humà de la Universitat Politècnica de Madrid (itdUPM).

Aquests guardons reconeixen i donen visibilitat a iniciatives, aliances, empreses, accions o entitats locals, que exemplifiquin la integració de les energies renovables amb el desenvolupament socioeconòmic, rural, agrari i la conservació de la biodiversitat a Espanya.

La capital palentina ha estat l'escenari per presentar aquesta nova convocatòria que estarà oberta a la pàgina web d'Iberdrola entre el 3 de juny i el 12 de juliol del 2024. La presidenta de la Diputació de Palència, Ángeles Armisén; l'alcalde de Parets de Nava, Luis Antonio Calderón, i la responsable d'Anàlisi i Projectes Especials d'Iberdrola, Marta Martínez, han estat els encarregats d'apropar tots els detalls del llançament d'aquesta segona edició dels Premis Convive al públic.

Les candidatures seran valorades segons aquests quatre criteris: impacte socioeconòmic/ambiental; alineament amb valors del programa CONVIVE en renovables, naturalesa i persones; col·laboració i aliances entre agents i replicabilitat de la iniciativa/projecte, i hi haurà diferents categories: entitats locals i participació ciutadana; solucions innovadores i investigació; emprenedoria social i empresarial; comunicació i conscienciació, i joves.

Els guardonats rebran les distincions pertinents d'aquesta segona edició dels Premis Convive en un acte públic que se celebrarà a la localitat palentina de Parets de Nava a l'últim trimestre de l'any, i des de llavors entraran a formar part del repositori de guanyadors, amb especial reconeixement i ajuts a la difusió del seu projecte.

Per participar a la convocatòria d'aquesta segona edició d'aquests premis els candidats es poden descarregar i completar un formulari senzill per descriure la iniciativa i la categoria a la qual opten.

El jurat independent estarà compost per fins a sis membres, representants de diferents àmbits: acadèmic, administració, ambiental, comunicació, socioeconòmic o emprenedoria, entre d'altres.

Convivint en harmonia amb l'entorn

Com a referents mundials en l'electrificació amb energies renovables, Iberdrola compta amb CONVIVE, programa que integra totes les iniciatives i les aliances que tendeixen ponts cap a una transició energètica en harmonia amb la natura, l'economia i les persones.

Energia i sostenibilitat, eixos dels I Premis Iberdrola Convive

La primera edició dels premis Convive, que va tenir lloc l'any passat al Palau de Congressos de Mèrida i va comptar amb la presència del president d'Iberdrola, Ignacio Galán, va reunir més de 300 persones i més de 50 mitjans de comunicació.

Els guardonats van ser EFEverde en la categoria de comunicació i conscienciació, el Poble Solar de Cedillo (Càceres) i l'Ajuntament de Revilla Vallejera (Burgos) a la categoria d'entitats locals, el Govern foral de Navarra a la secció de participació ciutadana, l'Institut Internacional de Dret i Medi Ambient a la categoria de recerca i innovació, i l'empresa de transformadors de potència ubicada a Malpartida de Plasència Faramax en emprenedoria social i empresarial. El premi especial el va rebre Seo-Birdlife de les mans del president d'Iberdrola, Ignacio Galán.