Edificis destruïts després d'una operació de l'Exèrcit d'Israel al campament de refugiats de Nuseirat, a la Franja de Gaza

Pugen a més de 37.160 els morts per l'ofensiva d'Israel sobre Gaza

Hi ha un nombre indeterminat de víctimes "sota les runes i a les carreteres"

Les autoritats de la Franja de Gaza, controlades pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamás), han elevat aquest dimarts a més de 37.160 els palestins morts ia prop de 85.000 els ferits a causa de l'ofensiva militar llançada per l'Exèrcit d'Israel contra el enclavament palestí després dels atacs perpetrats el 7 d'octubre pel grup islamista i altres faccions palestines, que van deixar uns 1.200 morts i prop de 240 segrestats.

"El balanç de l'agressió israeliana puja a 37.164 màrtirs i 84.832 ferits des del 7 d'octubre", ha especificat el Ministeri de Sanitat gazatí a través d'un comunicat enviat als mitjans, en què ha acusat l'Exèrcit d'Israel de cometre'n tres "massacres" durant l'últim dia, amb un total de 40 morts i 120 ferits.

De la mateixa manera, ha apuntat que hi ha un nombre indeterminat de víctimes "sota la runa i les carreteres". Les autoritats gazatís han xifrat en prop de 10.000 els desapareguts, motiu pel qual ha demanat als familiars dels morts i els desapareguts que "completin les dades" registrant-se a través d'un enllaç amb l'objectiu de completar les dades oficials.

Per part seva, l'Exèrcit israelià ha assenyalat en un balanç d'operacions publicat a través de la seva pàgina web que durant l'últim dia ha bombardejat "al voltant de 35 objectius terroristes" a la Franja, inclosos "edificis militars", "magatzems d'armes" , "posicions de llançament", "llocs d'observació", "esquadrons terroristes" i "una altra infraestructura militar".

D'aquesta manera, ha afirmat que els militars "van eliminar esquadrons de terroristes armats en enfrontaments a curta distància" a la ciutat de Rafah, desencadenada el 6 de maig, poc després que Israel rebutgés una proposta d'alto el foc presentada per Egipte i Qatar que havia rebut el suport de Hamàs. Les tensions han anat a l'alça des de llavors a causa de l'agreujament de l'ofensiva israeliana malgrat les crides internacionals i una ordre de la Cort Internacional de Justícia (CIJ) perquè aturi els seus atacs