Aficionats de l'Athletic Club de Bilbao, a Sevilla

L'Athletic demana a la seva afició que no xiuli l'himne d'Espanya a la final de Copa

El club blanc-i-vermell ha llançat un comunicat en què ha expressat que "el respecte a qualsevol símbol en competicions esportives suposa una mostra d'educació, civisme i tolerància que transcendeix altres qüestions o reivindicacions"

Aquest dissabte, l'Athletic Club s'enfrontarà al Mallorca a la final de la Copa del Rei. Més enllà de l'esperadíssim àmbit esportiu, a través del qual els dos clubs busquen rubricar una temporada de somni, el club basc ha fet una crida a la seva afició per mantenir el respecte durant l'esdeveniment, incloent-hi el moment de l'himne previ al partit.

El comunicat íntegre de l'Athletic Club emfatitza la importància del respecte com a un dels seus principis fonamentals. En paraules del club, "El respecte és un dels principis fonamentals de l´Athletic Club". Aquesta sol·licitud s'emmarca en la recerca d'una convivència positiva entre les aficions, els equips i tots els presents a l'estadi.

És important recordar que en ocasions anteriors, com les finals de la Copa del Rei el 2015, 2012 o 2009, s'han registrat esbroncades a l'himne espanyol per part de l'afició de l'Athletic. Aquests esdeveniments han generat controvèrsia i debat a nivell esportiu i social, però el club ha reiterat la seva crida al respecte en aquesta ocasió.

Concretament, això diu el comunicat del club blanc-i-vermell: "El respecte és un dels principis fonamentals de l'Athletic Club. Som una institució que s'enorgulleix de tenir una identitat única al futbol, #MadeInEuskalHerria #ÚnicoEnElMundo.

Per això, no només confiem, sinó que estem segurs de la perfecta convivència i bon tarannà entre la nostra afició, amb els seguidors del RCD Mallorca, amb la ciutat de Sevilla que ens acull i, dins de la Cartoixa, amb els nostres rivals, amb el equip arbitral i amb totes les persones presents.

En coherència amb la nostra reivindicació del respecte, l'esportivitat i la diversitat com a valors propis de l'entitat, l'Athletic Club sol·licita a la seva afició que a la final de Copa que es disputa aquest dissabte s'abstingui de fer actes o manifestacions que es puguin considerar una manca de respecte, inclòs el moment en què soni l'himne previ. El respecte a qualsevol símbol o himne en competicions esportives, com els mundials de futbol, el rugbi o l'olimpisme, en són els millors exemples, suposa una mostra d'educació, civisme i tolerància que transcendeix altres qüestions o reivindicacions.

La gran cita copera entre l'Athletic Club i el RCD Mallorca és una oportunitat per a la convivència entre dues grans aficions fora i dins del camp. Els futbolistes dels dos clubs van donar un bon exemple d'esportivitat i respecte amb missatges compartits a mallorquí i basc. "Kopako final festa bat dóna". "Una final de Copa és una festa"".