Les famílies dels ostatges i els seus seguidors participen en una protesta al Ministeri de Defensa, instant el govern a signar un acord d'alto el foc amb Hamàs.

Avanços en les negociacions per a l'alto el foc entre Hamàs i Israel

Les parts han expressat un "esperit positiu" i una determinació a "madurar l'acord"

Les negociacions per assolir un alto el foc a la Franja de Gaza han fet passos significatius les últimes setmanes, amb Hamàs i Israel acostant postures a la recerca d'una solució que brinda alleujament als milers de ciutadans que viuen sota setge israelià des de l'octubre de l'any passat.

Un dels punts clau en aquestes converses ha estat la situació dels ostatges israelians segrestats per la milícia de Hamàs el set d'octubre, una carta que l'organització ha jugat al mig de les negociacions. Tot i aquests desafiaments, les parts han expressat un "esperit positiu" i una determinació a "madurar l'acord", segons fonts properes a les converses al Caire.

Mentrestant, la situació humanitària a Gaza continua sent crítica, amb equips de rescat gazatis recuperant cadàvers a diferents zones de la ciutat de Jan Yunis, al sud de la Franja de Gaza. A més, el bombardeig recent de l'Exèrcit israelià a la regió ha deixat un nombre no confirmat de morts i ferits, subratllant la urgència de trobar una solució diplomàtica.

El balanç de víctimes a Gaza és alarmant, amb més de 34,650 persones mortes a causa de l'ofensiva militar israeliana que fa més de 200 dies que està en curs. Aquesta xifra, actualitzada pel Ministeri de Sanitat gazatí, inclou també 77,908 ferits. Tot i això, s'adverteix que aquestes xifres són provisionals i que encara hi ha víctimes sota la runa o en àrees inaccessibles per als equips d'emergència.

En aquest context, Hamàs ha anunciat l'enviament d'una delegació al Caire per continuar les negociacions sobre un possible alto el foc. El moviment ha destacat la importància de complir amb les demandes del poble palestí, que inclouen aturar lʻagressió, retirar les forces dʻocupació, brindar alleugeriment als desplaçats, començar la reconstrucció i completar un acord dʻintercanvi seriós.