Fruita al supermercat al costat d'un símbol de descens

Baixa l'IPC a Catalunya fins al 2,7% interanual al febrer

Begudes alcohòliques i tabac (5,4%) i hotels i restaurants (5,1%) pugen més

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya es va moderar un 2,7% al febrer respecte a un any abans, sis dècimes menys que al gener (3,3%), i la taxa intermensual va pujar un 0,4%, segons dades fetes públiques aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A tot Espanya, l'IPC interanual es va situar en el 2,8%, sis dècimes menys que el mes anterior (3,4%), i la taxa anual de la inflació subjacent va baixar una dècima, fins al 3,5 %.

La taxa interanual de Catalunya es va situar una dècima per sota de la mitjana a Espanya, que per dalt va estar liderada per Extremadura (3,3%), Galícia (3,2%), Canàries (3,1%) i el País Basc (3,1%), i els creixements més baixos es van produir a Melilla (2,3%), La Rioja (2,5%) ia Navarra (2,5%).

Els preus que van pujar més al febrer a Catalunya respecte al mateix mes d'un any abans van ser les begudes alcohòliques i el tabac (5,4%); hotels, cafès i restaurants (5,1%); aliments i begudes no alcohòliques (4,7%); altres (3,6%), ensenyament (3,3%) i lleure i cultura (3,1%).

Van créixer menys els preus del transport (2,8%); medicina (2,6%); vestit i calçat (2,4%); parament (2%); comunicacions (0,3%) i va baixar en vivenda (-3,1%).

Per províncies

Per províncies, la variació interanual de l'IPC al febrer es va situar al 2,7% a Barcelona, Girona i Lleida i al 2,4% a Tarragona. Pel que fa al gener, els preus van pujar un 0,4% a Barcelona, Lleida i Tarragona i un 0,2% a Girona.