El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, i el conseller delegat, César González-Bueno

Banc Sabadell anima la seva plantilla davant l'OPA hostil de BBVA: ''Ho donarem tot''

"Serà un procés llarg que seguirà una sèrie d'autoritzacions complexíssimes que duraran mesos", anuncien

El president i el conseller delegat de Banc Sabadell, Josep Oliu i César González-Bueno, han tornat a enviar un missatge a la plantilla després que BBVA hagi enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el fullet de l'OPA hostil que ha llençat sobre l'entitat catalana.

"Serà un procés llarg que seguirà una sèrie d'autoritzacions complexíssimes que duraran mesos. Mentrestant, ho donarem tot", ha traslladat González-Bé en un vídeo. "No hi ha res de nou. Deixeu-me que insisteixi que aquesta és una OPA hostil, és a dir, no ha estat ni acordada ni sol·licitada pel consell del banc", ha transmès per la seva banda Oliu.

Com ja va fer després que el consell d'administració rebutgés la proposta de fusió que BBVA va donar a conèixer l'1 de maig, Oliu, juntament amb el conseller delegat de Sabadell, César González-Bueno, ha enviat un vídeo als empleats recordant-ne els motius els que el consell va prendre aquesta decisió: "[el consell]està convençut que el projecte de Banc Sabadell en solitari generarà més valor als seus accionistes, clients, plantilla i la societat en general".

A més, ha recordat la intenció del banc de distribuir 2.400 milions d'euros amb càrrec als resultats del 2024 i del 2025, un pagament "recolzat pel pla de negoci".

"Durant tot el procés us hem informat puntualment. De fet he demanat a César que, amb alt nivell de freqüència, us vagi comentant com va el banc", ha afirmat Oliu abans de reiterar la seva confiança en la feina de la plantilla del banc. "Deixeu-me que us reiteri la meva confiança en la vostra capacitat, en el vostre compromís per impulsar encara més els excel·lents resultats del banc dels últims anys", ha postil·lat.

També ha recordat que la valoració del banc s'ha multiplicat per cinc des del 2020 i des de l'inici d'aquest any i fins al 29 d'abril, abans que BBVA presentés la seva proposta de fusió, la cotització de Sabadell havia pujat un 60%.

"No hi ha res de nou. No hi ha res escrit. Som Banc Sabadell, som un gran projecte de futur per als nostres clients i empleats. Us vull enviar a totes les persones que esteu al banc una abraçada i ànim per seguir amb aquest projecte, amb tota la força que això mereix”, ha defensat.

Per la seva banda, González-Bueno ha assenyalat la seva confiança al 100% a l'equip de Sabadell per impulsar “encara més” els magnífics resultats. "2023 ha estat el millor any de la història i el primer trimestre del 2024 ha estat espectacular en activitat comercial, en resultats financers", ha comentat.

"Treballarem si és possible amb més il·lusió i vocació de servei que mai perquè els propers trimestres siguin encara millors. Serà un procés llarg que seguirà una sèrie d'autoritzacions complexíssimes que duraran mesos. Mentrestant, anem a donar-ho tot. El nostre focus ha de ser lliurar, lliurar, lliurar", ha conclòs.