L'onze titular del Barça contra el Lió

El Barça femení puja al podi dels màxims campions de la Champions

Amb el tercer títol europeu, supera el Wolfsburg, l'Umea i el Turbine Potsdam

El FC Barcelona Femení ha tornat a fer història en conquistar la seva tercera UEFA Women's Champions League després de vèncer el poderós Olympique de Lió en una emocionant final celebrada a San Mamés. Aquest triomf no només reafirma la qualitat i el creixement de l'equip blaugrana, sinó que també modifica el palmarès de la competició, situant el Barça en una posició privilegiada dins del futbol femení europeu.

L'Olympique de Lió, amb els seus vuit títols, ha estat tradicionalment el dominador absolut de la UEFA Women's Champions League. Tot i això, el Barça Femení va aconseguir imposar-se a la final, demostrant una vegada més la seva capacitat per competir i guanyar contra els millors equips del continent. Aquest nou títol se suma a les victòries de les temporades 2020-2021 i 2022-2023, consolidant l'equip català com una força dominant al futbol femení europeu.

Amb aquest tercer títol, el FC Barcelona Femení ascendeix al palmarès de la UEFA Women's Champions League, posicionant-se entre els equips més reeixits de la història del torneig. A continuació, es presenta una visió general del palmarès actual:

1. Olympique de Lió: 8 títols
2. Eintracht Frankfurt: 4 títols (incloent els aconseguits sota el nom de 1. FFC Frankfurt)
3. FC Barcelona: 3 títols
4. Umeå IK: 2 títols
5. VfL Wolfsburg: 2 títols
6. Turbine Potsdam: 2 títols
7. 1. FFC Frankfurt: 2 títols (independents dels d'Eintracht Frankfurt)
8. Altres equips amb 1 títol cadascun: Arsenal LFC, FCR Duisburg, Fortuna Hjørring, Montpeller HSC, París Saint-Germain.

Els rivals que supera

Amb aquest títol, el Barça Femení supera equips històrics com l'Umeå IK, VfL Wolfsburg, i Turbine Potsdam, que tenen dos títols cadascun. L'equip blaugrana es troba ara en una posició compartida amb els equips que tenen tres títols, encara que la seva trajectòria recent i la seva capacitat per mantenir-se competitius suggereix que podrien continuar pujant al rànquing.

Després d'aquesta notable fita, ara toca celebrar. I després, el Barça Femení encara té equips al davant al palmarès de la UEFA Women's Champions League. L'Eintracht Frankfurt, amb els seus quatre títols, és el següent equip a superar. Tot i això, el veritable desafiament segueix sent l'Olympique de Lió, l'impressionant rècord de vuit títols del qual el col·loca com el rei indiscutible de la competició.

El futur del FC Barcelona Femení s'entreveu brillant. La capacitat de l'equip per adaptar-se, evolucionar i competir al nivell més alt ha estat clarament demostrada amb aquesta última victòria. Amb una base de jugadores talentoses i un sòlid suport institucional, el Barça està ben posicionat per continuar el seu assalt a la supremacia europea i, possiblement, desafiar el domini del Lió els propers anys.