Barcelona destina 2.500.000 euros a projectes per a la innovació i la digitalització del turisme

Barcelona donarà 2,5 milions a projectes d¿innovació i digitalització del turisme

La convocatòria s'adreça a entitats sense ànim de lucre que englobin serveis vinculats a l'economia del visitant

L´Ajuntament de Barcelona ha aprovat la concessió de 2,5 milions d´euros dels fons Next Generation de la Unió Europea (UE) per a projectes que fomentin la innovació i la digitalització del turisme.

La convocatòria s'adreça a entitats sense ànim de lucre que englobin serveis vinculats a l'economia del visitant a la ciutat de Barcelona, segons ha informat l'Ajuntament aquest dissabte en un comunicat.

La subvenció es pot demanar a partir de mitjans de juliol quan s'hagin publicat formalment les tres modalitats diferents de convocatòria.

Convocatòries

La primera convocatòria serà per a projectes de digitalització de la comercialització i contempla fins a un milió deuros, centrant-se en mesures que permetin executar plans de transformació digital.

La segona de les modalitats, dotada també amb un milió d'euros, té l'objectiu d'afavorir la creació i la consolidació de dades, eines i actius digitals per donar suport al posicionament de Barcelona com a destinació turística.

La darrera modalitat, que valora 500.000 euros, està pensada per subvencionar altres actuacions de digitalització, innovació tecnològica i sostenibilitat de les empreses per encaixar a les activitats de la ciutat.

Els projectes subvencionats rebran una dotació mínima de 30.001 euros i una màxima de 500.000 i les entitats poden presentar diversos projectes fins a un màxim de 750.000 euros.