Un cambrer treballant

Les bones dades dels serveis i la indústria de Catalunya al mes de febrer

Han estat publicats aquest dijous 18 d'abril per l'Institut Nacional d'Estadística (INE)

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat aquest dijous 18 d'abril algunes dades econòmiques d'interès que reflecteixen el bon moment que viuen alguns sectors clau de Catalunya.

D'aquesta manera, cal destacar que les vendes del sector serveis van augmentar el 4,5% al febrer. Tot i això, es queden 0,9 punts per sota de la mitjana del conjunt de l'Estat espanyol el mateix mes de l'any, que va ser del 5,4%.

Des de començament d'any la facturació del sector serveis ha crescut un 4,4% a Catalunya, 0,3 punts més que la mitjana nacional (4,1%).

Per part seva, l'índex d'ocupació al sector serveis va experimentar una variació del 2,35% a Catalunya respecte al mateix mes de l'any anterior.

La taxa anual de l'índex d'ocupació va ser positiva a totes les comunitats, amb les Illes Balears registrant la millor dada, un 4,41% més, i Extremadura el pitjor, amb una pujada del 0,66%.

Cal tenir present que el sector serveis és la pota clau de l'economia espanyola. Segons algunes dades recents, representa un percentatge superior al 70% del total del producte interior brut (PIB).

A més, es calcula que aproximadament un 70% de la població empleada exerceix la seva activitat laboral en algun sector del sector terciari.

Destacable pujada al sector industrial

De la mateixa manera, la xifra de negocis de la indústria es va elevar un 2% al febrer respecte del mateix període de l'any anterior. En aquest cas, Catalunya està 0,3 punts per sobre de la mitjana espanyola, que en aquestes darreres dades publicades per l'INE se situa a l'1,7%.

Balears (+15,1%), Andalusia (+13,8%) i Canàries (+8,5%) van ser les que van registrar majors increments en la xifra de negocis al febrer, mentre que al costat contrari se situen el País Basc , Astúries i Cantàbria amb les caigudes més grans d'un 10%, 8,2% i 2,9%, respectivament.

Des de començament d'any, la xifra de negocis de la indústria ha crescut un 1,6% a Catalunya, 0 punts de diferència amb la mitjana nacional (1,6%).

El 2022 la importància del sector industrial va pujar... situant-se en un 26,5%, una xifra significativa al PIB espanyol.