Les instal·lacions del hub científic BaSID

CaixaBank dona 40 milions d'euros a BaSID, el primer 'hub tecnològic' de Barcelona

Aquest hub científic compta amb una comunitat de 2.500 professionals de la biotecnologia, la tecnologia o la biomedicina

CaixaBank ha tancat una operació de préstec verd amb BaSID (Barcelona Science Innovation District) per valor de 40 milions d'euros per a nous laboratoris i instal·lacions capdavanteres del "primer hub científic i tecnològic de Barcelona", segons informen les dues parts en un comunicat aquest dimarts 9 d'abril.

Aquest finançament hipotecari, assessorat per DLA Piper i amb cobertura de tipus d'interès, recau sobre els actius immobiliaris del hub científic i d'innovació de BaSID Baix Llobregat i BaSID Ilumina, pertanyents a la plataforma DeepLabs, i compta amb les acreditacions Leed Platinum i Gold .

L'operació signada "permetrà avançar en el desenvolupament de nous laboratoris i instal·lacions de BaSID", situat entre les localitats de Sant Joan Despí i Esplugues de Llobregat (ambdues del Baix Llobregat), i que actualment compta amb una superfície total de 75.000 metres quadrats.

En paraules del co-CEO de DeepLabs, Javier de Pablo, "aquest finançament suposarà una injecció molt important per a l'operativa de BaSID", ja que els permet continuar creant i millorant espais per a empreses que desenvolupen projectes científics de primer nivell.

Ocupació del 71%

Les instal·lacions de BaSID, amb una ocupació actual del 71%, estan equipades amb laboratoris d'avantguarda, àrees de desenvolupament i serveis especialitzats, i compta amb una comunitat de més de 2.500 professionals dedicats a les àrees de biotecnologia, tecnologia o biomedicina, entre d'altres .

Segons l'informe de Biocat 2023, el sector Life Science (pol estratègic de BaSID) representa el 7,9% del Producte Interior Brut (PIB) català, amb més de 1.400 empreses que donen feina a 264.000 persones, cosa que equival al 6,5 % de la població ocupada.

BaSID, creada el 2024, ofereix una varietat de serveis per a les empreses i institucions de ciència i innovació per desenvolupar la seva activitat en un ambient flexible i obert a les vostres necessitats ia les seves persones.

Aposta per la sostenibilitat

D'altra banda, CaixaBank ha destacat que el 2023 va mobilitzar 9.330 milions d'euros en finançament verd el 2023. El 34% d'aquesta xifra (3.149 milions d'euros) es va destinar a projectes de Real Estate.

La sostenibilitat és un dels pilars del Pla Estratègic 2022-2024 del banc que s'ha compromès a mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles al trienni.