L'edifici del CCCB, al cor de Barcelona

El CCCB compleix 30 anys com a ''un espai viu'' i referent de cultura contemporània

La directora del centre, Judit Carrera, ha assegurat aquest 21 de febrer que el seu model segueix més vigent que mai

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) fa 30 anys com “un espai viu i vibrant”. Per aquest aniversari, ha creat un programa de residències internacionals, que començarà amb els periodistes Patrick Radden Keefe i Eliane Brum.

La seva directora, Judit Carrera, ha subratllat que el model del museu "segueix vigent i més necessari que mai" després dels 30 primers anys, amb un públic ampli i divers, que inclou una destacada presència de joves.

Carrera ha destacat que el CCCB s'ha situat amb un "espai de debat crític" sobre el món contemporani a través d'exposicions temàtiques, debats, trobades literàries, festivals de cinema, programes educatius i projectes de recerca, sempre arrelats a Barcelona i Catalunya.

La directora del CCCB ha explicat que el centre, gràcies al suport de la Fundació Privada Mir-Puig, impulsa aquest programa de residències internacionals, que entre el 2024 i el 2026 acollirà nou figures internacionals del pensament i la creació, durant un període d'uns tres mesos cadascun.

Patrick Radden Keefe, autor de No digues res o L'imperi del dolor , estarà al CCCB durant els mesos de juny i juliol, mentre que la periodista i activista climàtica Elia Brum ho farà entre setembre i desembre.

Carrera ha afirmat que aquestes residències internacionals possibilitaran vincles entre pensadors i institucions de la ciutat i els seus participants comissionaran programes del CCCB.