El president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola, i el director general, Miquel Nadal

Confirmada la llista de ponents de la 39a Reunió del Cercle d'Economia

La trobada se celebrarà a Barcelona entre el 22 i el 24 de maig i se centrarà en la productivitat i la geopolítica

La 39 Reunió del Cercle d'Economia comptarà al maig a Barcelona amb la presència del Rei Felip VI, del líder del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez; del dirigent republicà i president de la Generalitat, Pere Aragonès (que estarà en funcions), del ministre d'Economia, el també socialista Carlos Cuerpo; del número 1 del Partit Popular i líder de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, i de l'alcalde de Barcelona i càrrec del PSC, Jaume Collboni, entre d'altres.

Així ho ha explicat el president de la institució, Jaume Guardiola, en roda de premsa amb el director general, Miquel Nadal, en què han dit que se celebrarà entre el 22 i el 24 de maig al Palau de Congressos de Catalunya.

La trobada se centrarà en la productivitat i la geopolítica, amb el títol El món a prova. Estratègies per impulsar la productivitat i el benestar en temps de canvi .

Guardiola ha explicat que el Rei tornarà a lliurar el premi a la Construcció Europea, que aquest any s'atorgarà als fundadors de BioNTech, Ugur Sahin i Özlem Türeci, pel descobriment de la primera vacuna contra el Covid-19.

Ha assenyalat que tots dos reuneixen dues característiques: que van començar la investigació amb l'ajuda d'Europa i que són un exemple de "l'Europa acollidora i integradora", ja que un és turc resident a Alemanya i l'altre és de pares turcs.

D'altra banda, ha apuntat que Aragonès participarà el primer dia de la trobada; Feijóo al segon, i Sánchez al tercer, per la qual cosa no coincidiran.

Programa tancat

Nadal ha explicat que el "programa està en gran part tancat", però que encara hi pot haver noves confirmacions i que la narrativa de la jornada pretén posar sobre la taula la, textualment, contradicció en què es troben Catalunya i el conjunt d'Espanya des de el punt de vista econòmic.

Ha dit que als grans agregats l'economia va "indubtablement bé", però ha apuntat que hi ha senyals que alerten de problemes importants, especialment en productivitat.

Entre els ponents hi haurà el director d'Educació de l'OCDE, Andrea Schleicher; el catedràtic d'economia Xavier Sala-i-Martin; la cea de Vueling, Carolina Martinoli, o la cea d'Inditex, Óscar García Maceiras, entre d'altres.

També hi participaran la presidenta del Consell de Supervisió de Henkel, Simone Bagel-Trah; el president de Grup Zegna, Ermenegildo Zegna, i el president de Puig, Marc Puig, entre d'altres.

La part dedicada a la geopolítica comptarà amb l'exalta representant de la Unió Europea per a Assumptes Externs i Política de Seguretat Federica Mogherini i l'analista nord-americà Eugene J. Dionne.