Bellingham i els escuts del Borussia i el Reial Madrid

Conflicte d'interessos? El Borussia guanyaria més diners si perd la Champions

El Madrid hauria de pagar 25 milions més als alemanys com a part dels variables del fitxatge de Bellingham

El Borussia Dortmund es veurà les cares contra el Reial Madrid el proper 1 de juny, dia en què es jugarà la final de la Champions League. Això és una fita a la història del club alemany, ja que fa una dècada que no aconsegueix arribar a la final. En aquella ocasió, es van mesurar al Bayern Munic i van perdre per 2-1.

En aquest cas, s'enfrontarà al Reial Madrid, el club amb més títols europeus i el favorit indiscutible, ja que sembla que els blancs tenen un idil·li màgic amb la Champions.

Tot i això, a l'estrany món de les finances del futbol, el Borussia ja ha guanyat abans que comenci el partit. Aquesta peculiar victòria rau en una situació inusual: l'equip alemany podria acabar guanyant més diners si perd la final que si la guanya.

El diari alemany Bild ha destacat aquest curiós gir econòmic que té com a protagonista Jude Bellingham.

El nouvingut al Reial Madrid des del Dortmund té una clàusula al seu contracte que obligaria el club de Florentino Pérez a desemborsar 25 milions d'euros addicionals si el jugador anglès aconsegueix alçar la Champions amb la samarreta blanca.

Això implica que l'equip alemany rebria una compensació més gran en cas de derrota, a costa del mateix Madrid.

Segons les regles de la UEFA, el campió rep un premi de 20 milions d'euros, però si el Borussia Dortmund perd, en rebria 40 milions: el doble (15 pel subcampionat més els 25 del Madrid).

Per tant, el Reial Madrid també correria el risc de perdre més diners si guanyés la competició en lloc de perdre-la. Si guanyessin, el saldo seria negatiu en 5 milions d'euros (20 menys 25).

El fitxatge de Bellingham durant l'estiu passat es va fixar en 103 milions d'euros fixos, amb 30 milions addicionals en variables acordades entre el Madrid i el Borussia. Aquests incentius són els que podrien augmentar el preu final del traspàs.

Veurem qui és el que acaba guanyant finalment el proper 1 de juny a les 21:00 hores, a l'estadi anglès de Wembley.