Trump, sortint del jutjat

Cop de volant de Trump: no testifica en el judici per suborn a Stormy Daniels

Després de la sessió va acusar el jutge Juan Merchan de ser un "corrupte" i de tenir "conflictes" d'interessos

L'expresident Donald Trump ha decidit finalment no testificar en el judici pel cas de suborn a l'exactriu de cinema porno Stephanie Clifford, coneguda com a Stormy Daniels, tot i que hi havia obert la porta en nombroses ocasions, encara que el seu equip legal li va aconsellar no fer-ho per no exposar-se a un intens interrogatori.

En canvi, la defensa ha decidit presentar dos testimonis, entre els quals destaca Robert Costello, per desacreditar Michael Cohen, antic advocat de l'exmandatari, que va arribar a testificar que el magnat li va encarregar silenciar Daniels amb pagaments fins després de les eleccions del 8 de novembre de 2016, en què va resultar guanyador el mateix Trump.

Després de la sessió, el magnat ha acusat el jutge Juan Merchan, que lidera el cas, de ser un "corrupte" i de tenir "conflictes" d'interessos, segons ha publicat la cadena de televisió CNN . "El jutge és molt parcial, molt corrupte. I és tremendament conflictiu. Quan tens un jutge corrupte, passen moltes coses dolentes", ha expressat l'expresident.

La Fiscalia acusa Trump de 34 delictes per presumpta falsificació documental, dins d'una trama amb què hauria intentat ocultar el pagament de 130.000 dòlars a Stormy Daniels per comprar el seu silenci i que no parlés de la relació extramatrimonial que van mantenir en el marc de la campanya electoral del 2016.

Els càrrecs a què s'enfronta Trump es remunten a una investigació iniciada per l'oficina del fiscal del districte de Manhattan arran d'un suposat pla del magnat per enterrar als mitjans de comunicació diversos escàndols sexuals.

El llavors advocat de Trump, Michael Cohen, que també va ser vicepresident de l'Organització Trump, va gestionar el pagament a Clifford facilitant aquesta quantitat des de la seva butxaca i l'expresident li va tornar la quantitat encoberta en diverses despeses legals dins dels registres de l'empresa.

Any electoral

Trump afronta aquest judici en un any que podria ser important per a ell. I és que el proper dimarts 5 de novembre de 2024 se celebraran les seixantíssimes eleccions nord-americanes.

L'empresari, que va perdre els comicis anteriors contra l'actual president, Joe Biden, tornarà a ser el candidat del Partit Republicà.