CZFB

La primera incubadora d´alta tecnologia d´Espanya dedicada a la indústria 4.0 creix

Des d'aquest mateix dilluns, s'hi han incorporat 12 projectes nous

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha presentat aquest dilluns al matí les 12 noves empreses emergents que s'incorporen al Logistics 4.0 Incubator, la primera incubadora d'alta tecnologia d'Espanya dedicada a la indústria 4.0 a l'àmbit de la cadena de valor del sector logístic.

Impulsada pel CZFB amb el suport de la Fundació INCYDE a través dels fons europeus FEDER, aquesta incubadora té com a objectiu prestar serveis al col·lectiu empresarial, científic i tecnològic de diferents sectors associats a la cadena de valor de la logística susceptibles de la indústria 4.0 , afegint valor tecnològic tant als productes com als processos.

En un acte amb l'assistència dels projectes incubats i mitjans de comunicació, el delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, han donat la benvinguda a les noves iniciatives que tenen diferents focus a tecnologies emergents dins de la logística 4.0, com ara la Intel·ligència Artificial (IA), l'automatització de magatzems per optimitzar els processos, l'Internet de les Coses (IoT), l'última milla (un element clau en el comerç electrònic) o la logística verda .

Actiontracker, Flexyfreight, Global Forwarders (Enviament x enviament), HermIA, Janvi Logistics, Kepler AI Logistics, Kovix, Myappssistance, Nubfreight, Sincropool, Vaive Logistics i Wecaria Tecnologies són les 12 startups que s'han incorporat al Logistics.

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, ha explicat que “un any després de la posada en marxa del Logistics 4.0 Incubator el balanç que fem és molt positiu i ens reafirma a la nostra aposta de comptar amb una plataforma que ofereix serveis de valor afegit al col·lectiu empresarial, científic i tecnològic, per dissenyar productes i processos innovadors que estan transformant la indústria logística cap a un sector més digital, connectat i eficient”.

Pere Navarro
Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB | Catalunya Press

Navarro ha recordat que "les empreses incubades han aconseguit generar 13,6 milions dʻeuros a través de rondes dʻinversió i/o dʻampliació de capital i ajudes competitives, una xifra que dóna bon compte del potencial de les iniciatives que estem recolzant".

Per la seva banda, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, ha destacat que “el Logistics 4.0 Incubator és un gran instrument de captació de talent al sector logístic que tradicionalment ha estat poc atractiu per a la gent jove i que ara ho veu com un sector clau a l'economia amb reptes apassionants i infinites oportunitats de futur”.

Sorigué ha afegit que “aquesta incubadora també suposa una bona oportunitat per generar talent sènior, ja que tenim 8 iniciatives que han estat impulsades per professionals de més de 50 anys que estan reorientant i diversificant alguns dels subsectors de la logística”.

Llistat de les 12 noves startups incubades

 • ACTIONTRACKER (Exocare): Solucions tecnològiques de IoT que permeten monitoritzar, rastrejar, protegir i prendre decisions informades, immediates o fins i tot predictives.
 • FLEXYFREIGHT: Una plataforma en línia per optimitzar el grupatge marítim mitjançant la consolidació de càrrega independent. Reuneix l'oferta i la demanda de carregadors i transportistes i utilitzen algorismes intel·ligents per proporcionar un millor ús de l'espai del contenidor.
 • GLOBAL FORWARDERS (Enviament x enviament): Operador de Transport Terrestre 100% digital, operant sota la modalitat de Transitària Internacional. Exportadors i importadors cotitzen expedicions de grupatge terrestre a l'instant a través del seu programari, des de qualsevol punt d'Espanya a qualsevol punt d'Europa i viceversa, des d'una petita caixa fins a 10 metres de camió, i poden contractar-lo en línia en mig minut i 3 passos senzills .
 • HermIA : Programari per a la unificació i anàlisi de les dades que es generen durant la cadena de subministrament per automatitzar i optimitzar, mitjançant la IA, els processos d'importació, exportació i distribució de productes en contenidors, bé sigui per a la recepció de productes dels proveïdors o per a l'enviament de productes propis.
 • JANVI LOGISTICS: Plataforma web des d'on ajuden empreses amb necessitats d'emmagatzematge temporal a aconseguir-ho mitjançant l'espai ociós sobrant d'altres empreses, de manera flexible, i només pagant per l'espai i el temps ocupat.
 • KEPLER AI LOGISTICS : Un assistent intel·ligent multitasca amb IA dissenyat per automatitzar tasques manuals i afegir capacitat analítica en logística. El model de negoci és SAAS (software as a service) amb una tarifa mensual.
 • KOVIX: Desenvolupament de programari a mida creant sistemes i aplicacions que agiliten processos operatius i possibiliten nous negocis.
 • MYAPPSSITANCE (South East Analytics): Companyia d'assistència a la carretera que opera de manera 100% tecnològica. El seu model de negoci se centra a aprofitar al màxim la tecnologia per oferir serveis eficients i personalitzats als clients logístics.
 • NUBFREIGHT: Una plataforma en línia que resol el problema de gestionar diversos preus, seguiment i reporting unificat.
 • SINCROPOOL: Plataforma per a coordinació logística palanquejada amb IA: Chatbot, OCR, categorització de materials, etc. Van detectar la necessitat d'estandarditzar i digitalitzar la coordinació logística de matèries primeres-mercaderies amb els proveïdors logístics.
 • VAIVE LOGISTICS: Startup tecnològica compromesa amb les necessitats de les empreses del sector logístic, especialment dins del mercat CEP (Courier, Express, Parcel), centrant-se en una solució de repartiment d'última milla basada en l'ús de la nostra tecnologia autònoma.
 • WECARIA TECNOLOGIES: Startup de dades vinculades al sector de l'automoció, la mobilitat i la logística. Connecten vehicles (cotxes, motos, furgonetes, camions...) i extreuen les dades de la centraleta per desenvolupar nous models i serveis.