Una vista aèria de la Zona Franca

La data en què es començaran a fabricar cotxes a la nova factoria de la Zona Franca

El conseller Roger Torrent s'ha mostrat esperançat per l'arribada de Chery a Barcelona

El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha situat la tardor d'aquest any 2024 l'inici de la fabricació de vehicles de l'automobilística xinesa Chery a la Zona Franca de Barcelona després de l'acord d'aquest asiàtic gegant de l'aumoció elèctrica amb Ebro-EV Motors per produir automòbils a les antigues instal·lacions de la fàbrica que la companyia japonesa Nissan tenia a la capital de Catalunya.

Torrent s'ha pronunciat en aquests termes en una entrevista abans d'assistir a la recepció amb el ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, a la seu del departament a Madrid, on ha explicat que "el primer vehicle de la planta seran models Omoda, que és la marca premium de Chery".

També ha indicat que "després es fabricaran vehicles de marca Ebre", entre ells les dues llicències dels antics models de Nissan, la pick-up i la furgoneta.

D'aquesta manera, ha destacat que es tornaran a construir cotxes fets a Catalunya, un fet necessari per tornar a posicionar el territori "a nivell de producció de vehicles" en un mapa que cada cop és més canviant.

Així mateix, ha celebrat que l'acord Chery-Ebro per construir vehicles a Barcelona restableix Catalunya com a "potència a nivell europeu pel que fa a la fabricació de cotxes".

Presentació a la Zona Franca el divendres 19

Després de l'acte que s'ha celebrat aquest dimecres 17 d'abril a la seu del Ministeri d'Indústria, a Madrid, una altra gran posada de llarg d'aquest acord històric es farà divendres que ve 19. I serà al lloc que es reindustrialitzarà, a la mateixa Zona Franca.

D'aquesta manera, es posarà punt i final a un procés de negociació que té més recorregut del que molta gent podria pensar.

I és que Chery ja va negociar amb la Generalitat... fa més d'una dècada, el 2010, per instal·lar-se a Catalunya. En aquell moment, el socialista José Montilla era president de la Generalitat, però no es va arribar a assolir un acord entre les parts.

Anys més tard, en el procés de reindustrialització de Nissan, una altra opció va ser Great Wall Motors (GWM), però tampoc no van fructificar les negociacions.