L'estadi de la Romareda

Decidit l'escenari de la final de la Copa de la Reina de futbol 2023-24

El partit, entre Barça i Reial Societat, es jugarà el proper dissabte 18 de maig

L'estadi de La Romareda, a Saragossa, serà, per tercera vegada a la seva història, la seu de la final de la Copa de la Reina de futbol que es disputarà el proper 18 de maig, a les 19:00, entre el FC Barcelona i la Reial Societat, segons un comunicat.

La reunió celebrada aquest dimarts de la Comissió Gestora de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), presidida per Rafael de l'Amo, va decidir així que l'estadi de La Romareda aculli el desenllaç d'una Copa que aquesta temporada recupera el format de final clàssica entre dos equips, en comptes de la final a quatre de les darreres edicions.

Amb capacitat per a més de 33.500 espectadors, l'estadi saragossà de La Romareda ja va albergar les finals de la Copa de la Reina a les edicions del 1991, amb triomf final de l'equip basc Añorga KKE, i el 2009, el guanyador del qual va ser el RCD Espanyol.

Tant el FC Barcelona, nou vegades campió del torneig, com la Reial Societat, guanyadora l'any 2019, arribaran a la final del 18 de maig a Saragossa després de superar tres eliminatòries a partit únic --Alba Fundación, Sevilla i Athletic Club, a el cas de les catalanes; i Sporting Huelva, Atlètic de Madrid i Llevant, les basques--.

El Barça, amb 9 títols, és l'equip més premiat de la història de la competició del KO del futbol femení espanyol.

Un dels 15 estadis més grans d'Espanya

El saragossà és el 12è estadi amb més capacitat d'Espanya. Es tracta d'un estadi de primera... però que circumstancialment té el seu equip a Segona.

Es va inaugurar el 8 de setembre de 1957 en un barri homònim de la capital aragonesa i és un dels recintes amb més tradició futbolera del país.

Ha estat seu de tres finals de la Copa del Rei (1982-83, 1986-87 i 1995-96), seu de la Copa Mundial de Futbol de 1982 (on es van celebrar tres trobades de la primera fase) i subseu dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

Icones absolutes, com Pelé, Diego Armando Maradona, Messi, Ronaldo Nazario i Ronaldinho han viscut tardes de glòria al coliseu aragonès, encara que tots ells com a visitants.