Karla Sofía Gascón, en arxiu

L'espanyola Karla Sofía Gascón, premi a la millor actriu del Festival de Cannes

Al costat de les seves companyes de repartiment Adriana Paz, Zoe Saldaña i Selena Gomez a 'Emilia Pérez'

L'actriu espanyola Karla Sofía Gascón s'ha alçat amb el premi a la millor actriu del 77è Festival de Cannes juntament amb les seves companyes de repartiment Adriana Paz, Zoe Saldaña i Selena Gomez a 'Emilia Pérez', del director francès Jacques Audiard.

Així ho ha anunciat aquest dissabte el Festival de Cannes a la gala de cloenda del festival, que se celebra des de la setmana passada a la ciutat francesa.

La pel·lícula per la qual ha estat premiada Karla Sofía Gascón retrata la vida de la Rita, advocada d'un gran bufet a la qual se li ofereix ajudar el cap d'un cartell a retirar-se del negoci i desaparèixer.

La trajectòria de Karla Sofía Gascón

Karla Sofía Gascón, nascuda com a Carlos Gascón el 31 de març de 1972 a Madrid, Espanya, és una actriu, escriptora i empresària espanyola. La seva vida i carrera han estat marcades per la valentia i l'autenticitat, ja que al llarg dels anys ha desafiat les normes i les expectatives socials.

El 2016, Karla va iniciar la seva transició de gènere, un procés que ha compartit amb el públic, convertint-se en una veu important en la lluita pels drets de les persones transgènere. Abans de la seva transició, Karla ja havia aconseguit una carrera notable al món de l'entreteniment, i després d'ella, ha continuat la seva trajectòria amb renovat vigor i èxit.

Karla Sofía Gascón va començar la seva carrera al món de l'entreteniment a Espanya, destacant-se en diverses àrees com l'actuació, l'escriptura i la producció. En els seus primers anys, va participar en una varietat de programes de televisió, pel·lícules i obres de teatre, guanyant-se el reconeixement per la seva versatilitat i talent. Un dels seus papers més coneguts abans de la seva transició va ser a la pel·lícula "Fuga de Cerebros" (2009), una comèdia que va tenir un gran èxit a taquilla.

Amb la seva transició el 2016, Karla va enfrontar nous desafiaments tant personals com professionals, però això no va aturar la seva carrera. Continuà actuant i esdevingué una figura important en la representació de persones trans als mitjans de parla hispana. El seu retorn a la pantalla gran va venir amb la pel·lícula "No Manches Frida 2" (2019), on va interpretar un personatge que va ressonar tant amb el públic com amb la crítica, consolidant el seu lloc a la indústria cinematogràfica.

A més de la seva carrera actoral, Karla ha estat una autora prolífica. Va publicar la seva autobiografia "Karsia: Una Història Extraordinària" el 2017, on narra la seva vida i transició amb una honestedat i profunditat que han inspirat molts. Aquest llibre no sols explica la seva història personal, sinó que també aborda temes importants sobre la identitat de gènere i la lluita per l'acceptació i els drets de les persones trans.

Karla també ha incursionat al món empresarial, demostrant la seva versatilitat i capacitat per reinventar-se. Ha treballat en projectes que van més enllà de l'actuació, involucrant-se en la producció i la direcció, cosa que subratlla la seva passió i compromís amb l'art i la cultura.

En resum, la trajectòria professional de Karla Sofía Gascón és un testimoniatge del seu talent, resiliència i valentia. Ha sabut adaptar-se i prosperar en un món en canvi constant, convertint-se en un referent no només en la indústria de l'entreteniment, sinó també en la lluita per la igualtat i els drets de les persones trans.