Una farmàcia catalana, en arxiu

Els farmacèutics catalans lamenten l'assassinat a l'Afganistan de dues associades

Donen els seus condols per les morts la propietària d'una farmàcia a Barcelona, i de la seva filla, que n'era titular d'

La Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (Fefac) ha lamentat que dos dels tres assassinats divendres a l'Afganistan hi són associades, mare i filla.

En un comunicat d'aquest dissabte a la tarda, mostren els condols per les morts la propietària d'una farmàcia a Barcelona, i de la seva filla, que era titular d'una altra a Terrassa (Barcelona), afirmen.

També subratllen que eren sòcies de la Fefac que participaven a les seves activitats, a més d'estar "dedicades i compromeses amb la salut i el benestar dels seus pacients".

La federació ha destacat que la farmàcia de SVB a Barcelona "va destacar especialment en salvar la primera vida en el marc de la campanya 'La farmàcia, el cor del barri", una iniciativa pionera a Espanya per instal·lar desfibril·ladors a les farmàcies, segons afirma.

La junta directiva, l'equip empresarial i tots els companys de la Fefac han constatat el "compromís d'honrar la memòria i continuar el llegat de dedicació i servei a la comunitat" i s'han posat a disposició de la família.

El succés

Tres turistes catalans han mort, i un altre espanyol ha resultat ferit, aquest divendres en un tiroteig a l'Afganistan, dut a terme per dos civils i un home amb vincles amb els talibans, a la ciutat de Bamiyan, al centre del país.

Espanya té tancada la seva Ambaixada a Kabul des de l'agost del 2021, quan els talibans van prendre el poder. En les seves recomanacions de viatge publicades a la seva web, Exteriors recomana "no viatjar sota cap circumstància a l'Afganistan" i "es recorda que hi ha el risc de segrest o atemptat a tot el país".

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha confirmat aquest divendres que els tres turistes que han mort eren de Catalunya. "Davant el tràgic assassinat de tres ciutadans catalans a l'Afganistan, estem en contacte amb totes les autoritats per fer l'acompanyament a la resta d'afectats ia les famílies", ha expressat en un missatge publicat a la xarxa social X, on també ha indicat que el poble de Catalunya és al costat dels familiars "en aquests moments dolorosos i tràgics".