Nens desplaçats palestins, a Gaza

El fiscal del TPI sol·licita ordres de detenció per a Netanyahu i els líders de Hamàs

Ho fa per crims de guerra i contra la humanitat després dels atacs del 7 doctubre

El fiscal del Tribunal Penal Internacional (TPI) ha sol·licitat aquest dilluns l'emissió d'ordres de detenció contra el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, el ministre de Defensa, Yoav Gallant, i diversos alts càrrecs del Moviment de Resistència Islàmica (Hamas) per crims de guerra i contra la humanitat després dels atacs del 7 d'octubre per part del grup islamista i la posterior ofensiva militar contra la Franja de Gaza.

El fiscal en cap del TPI, Karim Khan, va afirmar en un comunicat que les ordres de detenció contra Netanyahu i Gallant es deriven dels "motius raonables" per creure que "tenen responsabilitat penal" en crims de guerra i crims contra la humanitat "comesos a el territori de l'Estat de Palestina, a la Franja de Gaza, almenys des del 8 d'octubre".

Així mateix, va detallar que les ordres de detenció afecten igualment el cap de Hamàs a Gaza, Yahya Sinwar; al cap de l'ala militar del grup, Mohamed Diab al-Masri, conegut com a Abu Deif; i al cap del braç polític de la formació, Ismail Haniye, per "responsabilitat penal per crims de guerra i contra la humanitat comesos a Israel i l'Estat de Palestina" des del 7 d'octubre.

La potestat del fiscal del TPI

El fiscal del TPI té un paper fonamental en la investigació i l'enjudiciament de crims greus com el genocidi, els crims de lesa humanitat i els crims de guerra. El fiscal pot iniciar investigacions d¿ofici, per remissió d¿un Estat membre o per decisió del Consell de Seguretat de l¿ONU.

La sol·licitud del fiscal ha de ser revisada i aprovada per una sala de qüestions preliminars del TPI. Aquesta sala avalua si hi ha proves suficients per emetre les ordres de detenció. Si les ordres són emeses, el TPI depèn de la cooperació dels Estats membres per arrestar els acusats i lliurar-los al tribunal. No obstant això, aquesta cooperació no sempre és garantida. Israel, per exemple, no és membre del TPI i no reconeix la seva jurisdicció, cosa que complica l'execució de les ordres de detenció.

L'impacte de la sol·licitud del fiscal pot ser significatiu en termes de pressió internacional i d'aïllament diplomàtic per als individus acusats. L'emissió d'ordres de detenció pot restringir els moviments i afectar les relacions internacionals, ja que podrien ser arrestats si viatgen a països que cooperen amb el TPI. A més, el procés pot augmentar l'atenció global sobre les violacions presumptes de drets humans i els crims de guerra, generant un debat i una pressió política addicionals.

Tot i el poder formal del fiscal del TPI, l'efectivitat de les accions judicials depèn en gran mesura de la cooperació internacional. Sense la cooperació dels Estats i l'acceptació de la jurisdicció del TPI, és difícil que els acusats siguin detinguts i portats a judici. En el cas d'alts funcionaris de governs com Israel, que no reconeix el TPI, la situació esdevé encara més complexa.

Tot i això, la mera sol·licitud d'ordres de detenció ja pot tenir repercussions significatives, afectant la reputació i les activitats internacionals dels acusats, i subratllant la importància de la justícia internacional en casos de greus violacions de drets humans.