Carles Puigdemont obrint el maleter d'un cotxe

García Castellón demana informació sobre els espies russos que van viatjar a Barcelona

"En cas d'existir els esmentats informes policials sobre espies russos que van viatjar a Barcelona entre el 2014 i el 2019, s'aportin"

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga Tsunami Democràtic ha sol·licitat a la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional que li facilitin tota la informació relativa al presumpte viatge a Barcelona entre el 2014 i el 2019 dels espies russos que estarien especialitzats en sabotatges.

En una providència, el magistrat Manuel García Castellón accedeix al que sol·licita l'acusació particular que exerceix el despatx Fuster-Fabra Advocats, i que representa dos agents que van patir lesions als aldarulls produïts a Barcelona el 2019 després de conèixer-se la sentència del 'procés' ', i que haurien estat convocats per Tsunami.

En un escrit del despatx, al qual va tenir accés aquesta agència de notícies, s'explicava que no s'havia trobat cap informe policial a la causa relacionat amb "suposades operacions encobertes dels membres del servei d'intel·ligència militar de Moscou (GRU)". És per això que sol·licitava ofici la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional perquè aportessin tota la informació que els consti.

"En cas d'existir els informes policials esmentats sobre espies russos que van viatjar a Barcelona entre el 2014 i el 2019, s'aportin", apuntava, per després afegir que en concreta es tracta de set espies russos.

A la documental que afegien a l'escrit incloïen notícies dels principals mitjans de comunicació amb referència a aquests suposats espies russos que, segons sostenen alguns mitjans, haurien col·laborat d'alguna manera amb el govern català en moments claus del 'procés' independentista català.

El Parlament Europeu va denunciar ingerències russes en el procés independentista

Cal recordar que el 8 de febrer passat va transcendir que el Parlament Europeu va denunciar en una resolució les ingerències russes durant el procés independentista a Catalunya, apuntant directament als contactes de l'expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, amb exespies russos el 2017 Així mateix, va reclamar una investigació interna de l'Eurocambra així com que les autoritats a Espanya investiguessin efectivament les connexions del separatisme català amb el Kremlin.

Aquesta resolució posava el focus sobre les ingerències russes en processos democràtics a Europa i, entre altres coses, reclamava a Espanya que investigui les connexions entre el separatisme català i el Kremlin en el marc del procés independentista.

L'Eurocambra també demanava a les autoritats judicials competents que "investiguin efectivament les connexions dels diputats al Parlament Europeu presumptament associats amb el Kremlin i els intents de desestabilització i ingerència de Rússia a la UE", una referència que encaixava amb la situació de l'expresident català i actual eurodiputat, encara que no el nomena expressament.

Cal recordar que a l'Audiència Nacional el jutge Manuel García Castellón investiga el paper de la plataforma 'Tsunami Democràtic' en aquestes accions i aldarulls que el 2019 van sorgir com a resposta a la condemna per part del Tribunal Suprem dels líders independentistes.