Carlos Alcaraz d'Espanya posa amb el trofeu de campió després de guanyar contra Stefanos Tsitsipas de Grècia durant el partit final del Barcelona Open Banc Sabadell 2023

El Godó generarà per a Barcelona un impacte entre 55 i 60 milions d'euros

Els ingressos del torneig han crescut un 22% els darrers tres anys

El Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Comte de Godó, que comença aquest dissabte, preveu generar un impacte per a la ciutat de 55 a 60 milions d'euros i suposarà més de 600 llocs de treball directes i indirectes.

El torneig preveu créixer un 7% en ingressos respecte al 2023, quan va facturar 14 milions, informen els organitzadors en un comunicat.

Els ingressos del torneig han crescut un 22% els darrers tres anys: el 52% procedent de Sponsors & Hospitality (el 2024 hi ha un increment del 12% del volum d'ingressos), el 22% de Ticket, el 22% de Media i el 4% de Diversos/Food & Beverage.

Inclusió i sostenibilitat

També ha destacat que aquest any és pioner en dos àmbits: d'una banda és el "primer torneig del món amb un equip de ballkids (recollepelotes) inclusiu" després d'un acord entre la Fundació Tennis Barcelona i l'Aura Fundació: dos joves amb discapacitat intel·lectual seran responsables del para-sol per als jugadors en els canvis.

D'altra banda, és "el primer esdeveniment esportiu a Espanya" amb sistema de reutilització d'aigua, que el Reial Club de Tennis Barcelona-1899 acaba d'inaugurar: reutilitza aigües grises de les dutxes i d'aigües pluvials, de manera que el club i el torneig són autosuficients en reg de pistes i jardineria.

El sistema reaprofita tota laigua que es gasta als vestidors, mitjançant la filtració per membranes i 3 dipòsits daigua amb una capacitat total per a 75.000 litres daigua.

En 9 dies passaran pel RCTB-1899 més de 100.000 persones que podran veure els partits, en què jugaran Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Andrei Rublev, Casper Ruud i Stéfanos Tsitsipás (en els darrers anys el torneig sempre ha acollit almenys cinc tennistes del Top 10 mundial).