Una vista general del logotip de Google a l'entrada principal de la seu de l'empresa matriu Alphabet Inc

Google pateix una caiguda massiva mundial

Encara no se saben els motius d'aquesta fallada massiva

Google està caigut per a milers d'usuaris a tot el món, deixant-los sense poder utilitzar el popular motor de cerca.

Gmail i Google News també semblen haver-se vist afectats.

Els usuaris al Regne Unit es van veure afectats per la interrupció i els problemes semblen començar al voltant de la 1 pm

Els problemes també s'han informat als Estats Units i Austràlia, segons el lloc web Down Detector.

Cada minut es fan milions de cerques a Google, mentre que es creu que el servei de correu electrònic de l'empresa, Gmail, té més de 1.800 milions d'usuaris.

Google Chrome, el navegador d'Internet de l'empresa, també el fan servir al voltant de dos terços de totes les persones que naveguen per Internet. Això no sembla haver-se vist afectat encara, però podria impedir que les persones registrin informes si fos així.

YouTube, un altre producte popular de Google, no sembla haver-se vist afectat.

Tot i això, Discover, el servei de notícies seleccionat de Google, també ha tingut alguns problemes, ja que, segons s'informa, mostra contingut antic i no s'actualitza.

La companyia encara no sembla haver comentat sobre la interrupció.

Els usuaris van recórrer a les xarxes socials per compartir les seves experiències i veure si els altres tenien el mateix.

A X, Simone Hanna va escriure: "Mai vaig pensar que diria això, però GOOGLE no funciona per a algú més? M'està resultant impossible buscar notícies".

El desenvolupador de jocs independent Ajesh Nair va especular que els servidors podrien tenir la culpa daquesta caiguda massiva.

Els orígens de la caiguda

La decisió va començar d'hora i sembla haver afectat els usuaris a nivell global. Tot i això, la pàgina principal de Google segueix mostrant la seva varietat habitual de resultats, però la secció dedicada a notícies, destinada a afegir articles oportuns sobre diversos temes, segueix inoperativa.

A les xarxes socials, usuaris de Brasil, Colòmbia, Regne Unit, entre d'altres, van fer l'assenyalament de la falla, i van afectar milions d'usuaris a nivell global.

Alguns comentaris a les xarxes socials van destacar l'inusual de la caiguda d'aquest servei, que va deixar els usuaris sense la possibilitat de buscar notícies durant almenys unes hores. Tot i això, al voltant de les 7:50 hores, el lloc va tornar a funcionar adequadament.

Fins ara, Google no ha informat sobre el que ha passat. Tot i això, AlphaGo, propietària del gegant de cerca, podria emetre algun pronunciament... o simplement deixar-ho com una anècdota d'una falla que va sorprendre diversos milions dels seus usuaris.