EuropaPress_5041061_fachada_sede_grifols_marzo_2023_coslada_madrid_especializada_sector.jpg

Grifols tancarà la venda d'un 20% de la seva participació a Xangai RAAS a Haier

El tancarà per un valor de 1.660 milions d?euros

Grifols tancarà aquest juny la venda d'un 20% de la seva participació a Xangai RAAS Blood a Haier, a través de la seva filial Qingdao Medical Haier Medical Technology, per 1.800 milions de dòlars nord-americans (1.658,6 milions d'euros).

El tancament de la transacció es durà a terme després de completar les dues companyies "els habituals tràmits d'aprovació governamentals, tant nacionals com a internacionals", segons ha informat l'empresa catalana a principis de maig.

En concret, la firma d'hemoderivats va avançar que la transacció està subjecta a la declaració de conformitat de la Borsa xinesa de Shenzhen, tot i que ha afirmat que l'operació segueix el 'timing' previst, amb tancament aquest mes de juny, segons han explicat fonts de la companyia a Europa Press.

A través d'un acord de compra d'accions anunciat el desembre del 2023, Grifols ven així el 20% de la seva participació a Xangai RAAS a Haier per 12.500 milions de iuans RMB (1.800 milions de dòlars, aproximadament, i 1.658,6 milions d'euros) ).

Grifols i Haier aprofitaran les seves respectives capacitats i col·laboraran per explorar futures oportunitats de negoci.

Els ingressos derivats d'aquesta desinversió s'utilitzaran, segons va avançar la companyia fa unes setmanes, per a la reducció de deute garantit ('secured debt') de Grifols amb venciment el 2025, contribuint a millorar la seva estabilitat financera.

Grifols va obtenir un benefici net de 21,4 milions d'euros durant el primer trimestre d'aquest any, davant les pèrdues de 108,2 milions del primer trimestre del 2023, període afectat pels costos extraordinaris de reestructuració, i va situar el seu deute net segons el balanç de 10.948 milions d'euros.

L'empresa, que va presentar els seus resultats el 14 de maig passat, coincidint amb un nou atac del fons baixista Gotham, va subratllar, a més, que està avançant per complir el seu 'guidance' del 2024 que inclou: ingressos superiors a 7.000 milions d'euros i un resultat brut d‟explotació (Ebitda) ajustat per sobre de 1.800 milions d‟euros.