Imatge d'arxiu de palestins onejant la bandera de Palestina durant una protesta

Hamàs envia una delegació al Caire per negociar un alto el foc amb Israel

El grup va destacar en un comunicat "l'esperit positiu" amb què ha considerat la proposta recentment rebuda

Hamàs ha anunciat l'enviament d'una delegació del grup al Caire (Egipte) per continuar aquest dissabte les negociacions sobre un possible alto el foc a la Franja de Gaza, segons ha informat el diari Falastin.

El moviment ha destacat en un comunicat "l'esperit positiu" amb què ha considerat la proposta recentment rebuda i ha assegurat que "Hamas i les forces de resistència palestines estan decidides a madurar l'acord, de manera que compleixi les demandes" del poble palestí.

Aquestes demandes, ha especificat, inclouen "aturar completament l'agressió, retirar les forces d'ocupació, repatriar els desplaçats, oferir alleugeriment a la seva gent, començar la reconstrucció i arribar a un acord d'intercanvi seriós", segons la nota recollida pel mateix mitjà .

Aquest anunci arriba després que el secretari general de l'ONU, António Guterres, "pregués" aquest dijous als líders del moviment i d'Israel que arribessin a un acord d'alto el foc "pel bé" dels civils palestins i israelians, en el marc de la reunió amb el president xilè, Gabriel Boric, al Palau de la Moneda, la seu del Govern del país.

L'exèrcit d'Israel va iniciar una ofensiva a la Franja de Gaza després dels atacs de Hamàs del 7 d'octubre, que van deixar 1.200 morts i 240 ostatges, dels quals ja n'han estat alliberats un centenar. Des d'aleshores, les autoritats de l'enclavament, controlades pel grup islamista, han notificat la mort de gairebé 35.000 persones, a les quals se sumen més de 480 a Cisjordània i Jerusalem Est, a les mans de les forces de seguretat i colons israelians.

En concret, el Govern de l'enclavament, vinculat a Hamàs, té constància de 34.622 morts i 77.867 ferits. Tot i això, es tracta d'un balanç provisional, ja que les autoritats han advertit que segueixen havent-hi víctimes sota la runa o en zones inaccessibles per als serveis d'emergència.