Un home esternudant

Un home expulsa el seu còlon per la panxa després d'un esternut 'fort'

L'home estava recentment operat per un càncer de còlon

Els cirurgians han aconseguit col·locar part del còlon d'un home de Florida novament al seu cos després que caigués després d'un esternut fort.

L'home de 63 anys estava esmorzant en un restaurant amb la seva dona quan va passar l'inusual incident. La seva miraculosa recuperació mèdica està documentada en un nou article publicat per l'American Journal of Medical Case Reports.

Abans de l'incident, l'home lluitava contra el càncer de pròstata i es va sotmetre a una cirurgia abdominal.

Li van treure els punts de l'abdomen el matí en què es va produir l'evisceració intestinal.

Estava al restaurant amb la seva dona per celebrar el bon estat de salut.

“Durant l'esmorzar, l'home va esternudar amb força i després va tossir”, explica l'article de la revista. “Immediatament va notar una sensació d''humit' i dolor a la part inferior de l'abdomen. Mirant cap avall, va observar diverses nanses d'intestí rosat que sobresortien del lloc de la seva recent cirurgia”.

L'home va cobrir els intestins exposats amb la camisa mentre la seva dona trucava a una ambulància.

Els paramèdics que van arribar al lloc van notar una “laceració vertical d'aproximadament 3 polzades amb una gran quantitat d'intestí” abocant-hi.

Afortunadament, el floridà va informar poca pèrdua de sang i el van portar d'urgència a un centre mèdic proper.

Tres cirurgians uròlegs van reduir acuradament l'intestí eviscerat a la cavitat abdominal i també “van inspeccionar tota la longitud de l'intestí prim i no van observar evidència de lesió”.

Van tancar l'abdomen amb una sèrie de punts en forma de vuit, un dels tipus de tancaments més forts, per assegurar-se que no es tornés a obrir.

Finalment, a l'afortunat home se li van retirar els analgèsics i se'l va tornar a posar en una dieta normal abans de ser donat d'alta de l'hospital després d'una estada de sis dies.

Si bé aquests incidents són increïblement rars, es recomana que els paramèdics rebin educació sobre com tractar un intestí exposat, i els autors de la revista diuen que han de “controlar el sagnat visible, abordar la contaminació greu esbandint l'intestí amb solució salina o aigua esterilitzada i cobrir l'intestí amb un apòsit humit i estèril”.