El director del Servei de Radiodiagnòstic de l?Hospital de Sant Pau, Josep Munuera

Un hospital de Barcelona incorpora un grup de recerca en intel·ligència artificial

El grup "no es limitarà a la investigació interna, sinó que també oferirà consultoria a altres grups de recerca"

L'Institut de Recerca de l'Hospital Santa Creu i Sant Pau de Barcelona ha impulsat un nou grup de recerca en imatge mèdica avançada, intel·ligència artificial i teràpia guiada per imatges.

Es tracta d´un projecte basat en la imatge vascular quantitativa, l´ús de la intel·ligència artificial generativa en radiologia i imatge mèdica, i els "nous reptes de la teràpia mínimament invasiva" guiada per imatge, informa l´hospital en un comunicat d´aquest dimarts 5 de març.

El director del Servei de Radiodiagnòstic de Sant Pau, el doctor Josep Munuera, que liderarà el grup, ha assegurat que l'aplicació de la intel·ligència artificial "maximitzarà el potencial de les dades obtingudes mitjançant proves d'imatge, contribuint de manera important a la millora de la pràctica clínica".

Munuera també ha explicat, en les paraules, que la imatge mèdica és una eina transversal en la investigació de pràcticament totes les especialitats, i que la fortalesa d'aquest grup "radica precisament en la seva naturalesa multidisciplinar".

Sant Pau ha afegit que el grup "no es limitarà a la investigació interna, sinó que també oferirà consultoria a altres grups de recerca, tant de dins com de fora de l´institut".