Inter - Canvi

Un impagament fa que l'Inter de Milà canviï de propietari

Steve Zhang havia de tornar 395 milions d'euros al fons Oaktree, però no ho ha aconseguit

Els canvis de propietat en el futbol són un fet força comú, i la sèrie A no se'n lliura. L'últim a unir-se a aquesta llista ha estat l'Inter de Milà, després que el fons nord-americà Oaktree Capital Management s'hagi convertit en propietari. Aquest fet s'ha produït pel fet que el propietari vigent, Steve Zhang, no tornés el préstec de 395 milions d'euros dins el termini establert.

"Des del 22 de maig del 2024, els fons gestionats per Oaktree Capital Management són propietaris del FC Internazionale Milano", va anunciar el fons en un comunicat. "Això es produeix després de l'impagament del préstec a tres anys concedit per Oaktree a les societats hòlding de l'Inter, que vencia el 21 de maig del 2024 amb un saldo total d'aproximadament 395 milions d'euros".

Oaktree ha subratllat la intenció de col·laborar estretament amb l'actual equip directiu de l'Inter de Milà, els seus socis, la lliga i els òrgans de govern de l'esport. L'objectiu és assegurar que el club estigui posicionat per a l'èxit tant dins com fora del terreny de joc, enfocant-se en una gestió i una governança sòlides, "amb una visió de creixement sostenible i èxit".

El 2021, la direcció de l'Inter de Milà va signar un préstec de 270 milions d'euros amb Oaktree, a tornar en tres anys i amb un 12% d'interès anual. Aquest acord va incrementar el capital total degut a 395 milions d'euros. El termini per a la devolució va concloure el 21 de maig del 2024, sense que Zhang hagi aconseguit recaptar l'import ni hagi aconseguit una pròrroga per al pagament.

En un intent d'evitar la cessió del club, Zhang va intentar arribar a un acord amb el fons Pimco per refinançar 400 milions de deute, amb l'esperança de reemborsar el capital degut a Oaktree. Aquests esforços, però, no van fructificar.

Final d'una etapa

Aquest canvi marca el final de l'etapa de Zhang al capdavant del club italià, on va arribar el 2018 amb només 26 anys. Durant el seu mandat, l'Inter va aconseguir set trofeus i va arribar a dues finals europees. Tot i aquests èxits esportius, els desafiaments financers han estat un obstacle insuperable.

L'Inter va tancar la temporada 2022-2023 reduint les pèrdues en un 35%, fins a 85 milions d'euros, gràcies als ingressos derivats de la seva participació a la Champions League, que li va reportar al voltant de cent milions d'euros en arribar a la final.