Una rajola de xocolata amb una emoticona d'amor

Descobreix els sorprenents beneficis de la xocolata per a la teva salut

La substància química, que es troba als grans de cacau, és antiinflamatòria, té un alt contingut d'antioxidants i pot protegir el cervell de l'Alzheimer

Els amants de la xocolata s'alegren d'aquesta notícia. Segons un estudi, aquest dolç és bo per a la salut en més sentit.

Una substància química que es troba a la xocolata anomenada teobromina té molts beneficis per al cos i el cervell, segons un estudi de la Universitat de Zhengzhou a la Xina publicat aquest mes al Journal of Functional Foods .

La substància química, que es troba als grans de cacau, és antiinflamatòria, té un alt contingut d'antioxidants i pot protegir el cervell de l'Alzheimer.

Els científics també diuen que la teobromina pot contrarestar l'impacte dels nivells alts de colesterol a la memòria i la funció cognitiva.

La teobromina pot travessar la funció hematoencefàlica per millorar-ne potencialment la funció cerebral, així com l'estat d'ànim i lluitar contra la depressió.

"La teobromina ha demostrat propietats neuroprotectores, la capacitat de prevenir el dany neuronal i millores a la memòria motora i les funcions reguladores cognitives", van explicar els autors de l'estudi.

"Atesa la seva baixa incidència d'efectes secundaris i dany mínim al cos humà en dosis apropiades, la teobromina i els seus derivats es mostren prometedors com a agents efectius per prevenir trastorns relacionats amb el cervell, presentant perspectives significatives al camp mèdic", han continuat.

Si bé pot semblar contradictori, menjar xocolata també podria ajudar-te a perdre pes perquè la teobromina ajuda el cos a descompondre els greixos.

La teobromina pot fins i tot contribuir a la salut del fetge i els ronyons.

Els autors van fer referència a un altre estudi que va trobar un vincle entre la malaltia del fetge gras no alcohòlic i l'obesitat.

"En un estudi realitzat per Dan Wei et al., es van examinar els efectes de la teobromina en un model de ratolí NAFLD, i es va revelar que la teobromina va conduir a reduccions en el pes corporal, el pes del fetge i millores en la morfologia del fetge", van explicar.

Menjar xocolata podria fins i tot estimular el teu sistema immunològic gràcies a les seves propietats inflamatòries, van dir els científics. "La inflamació és un procés multifacètic que involucra els glòbuls blancs i l'alliberament de substàncies químiques al torrent sanguini o als teixits afectats per combatre invasors estranys", van explicar.