Fotomuntatge d'una bandera de l'Índia envoltada de foc

Índia registra un rècord absolut de temperatura arribant als 52,3 graus

S'ha emès una advertència d'onada de calor severa per a la regió

Un dels països més calorosos de la Terra ha registrat la temperatura més alta de la història.

L'Índia va registrar una temperatura de 52,3 graus Celsius dimecres a la tarda en una estació meteorològica a Mungeshpur, un suburbi de Nova Delhi, segons el Departament Meteorològic de l'Índia.

Segons l'agència meteorològica, la temperatura va pujar més de 9 graus centígrads del que s'esperava.

Els vents càlids del nord-oest de l'Índia van contribuir a temperatures més altes del que s'esperava, va informar New Delhi Television (NDTV).

El rècord anterior a l'estació de Mungeshpur es va produir el 2002: 49,2 graus Celsius (120,6 graus Fahrenheit), segons NDTV. El rècord anterior de temperatura més alta registrat a l'Índia va ser el 2016, a Rajasthan: 51 graus Celsius (123,8 graus Fahrenheit), segons el Departament Meteorològic de l'Índia.

Com a resultat del pronòstic, l'agència va emetre una advertència d'onada de calor severa per a la regió. Les onades de calor a l'Índia es consideren "greus" quan les temperatures arriben a 6,5 graus centígrads més del normal.

També es va emetre una alerta sanitària vermella a Nova Delhi, que indica una "molt alta probabilitat de desenvolupar malalties causades per la calor i la insolació en totes les edats" per als grups vulnerables dins de la població de la ciutat de 30 milions de persones.

Els funcionaris del govern local van establir límits a l'ús d'aigua, citant una escassetat, i van amenaçar de multar aquells que usessin aigua innecessàriament, com per rentar un cotxe, amb 2.000 rupies (22 euros), va informar Reuters.

El pronòstic de pluja a Nova Delhi dimecres a la nit podria elevar els nivells d'humitat. L'Índia és un dels països més càlids d'Àsia, conegut pel clima tropical i les condicions d'estiu duradores. Les temperatures altes de principis de temporada podrien ser un presagi d'un estiu abrasador en el futur.

Copernicus, el servei europeu de canvi climàtic, ha registrat 11 mesos consecutius de temperatures rècord, una tendència que probablement continuarà un cop conclogui el mes de maig.