El jugador de la selecció germana Jonathan Tah

Insòlit! La raó per la qual Adidas retira el dorsal 44 de la seva botiga online

Els nous dorsals de la samarreta de la selecció de futbol d'Alemanya tenen semblança amb l'esvàstica

Adidas va anunciar, dilluns passat 1 d'abril, que bloquejaria i retiraria el dorsal número 44 de la samarreta de la selecció alemanya de futbol a la seva botiga en línia, en resposta a les crítiques que el comparaven amb el símbol de les SS nazis. "Bloquejarem la personalització de les samarretes a la nostra botiga en línia", va dir Oliver Brüggen, portaveu d'Adidas a DPA.

El nou disseny de la samarreta per a l'EURO 2024 fet pel fabricant presenta el número 44, que evoca els símbols gràfics de les Schutzstaffel (esquadres de protecció en alemany) del període nazi.

El disseny va despertar la polèmica a les xarxes socials, però des d'Adidas van explicar que "la Federació Alemanya de Futbol (DFB) i el seu soci 11teamsports són responsables del disseny dels noms i els números".

"A Adidas treballen persones de prop de 100 nacions, la nostra empresa defensa la promoció de la diversitat i la inclusió, i com a empresa ens oposem de manera activa a la xenofòbia, l'antisemitisme, la violència i l'odi en qualsevol de les seves formes", va comentar Brüggen.

L'empresa va insistir que "qualsevol intent de promoure opinions divisives o excloents no forma part" dels seus valors com a marca, i van mostrar el seu rebuig "ferm" a qualsevol comentari que aquesta fos la intenció d'Adidas.