Un hospital de campanya afiliat a la Creu Roja a Gaza és administrat pels seus socis de la Mitja Lluna Roja Palestina a Rafah

Israel bombardeja una ambulància a Rafah i assegura que era un vehicle 'sospitós'

L'atac, dut a terme per un carro de combat, ha causat la mort a dos paramèdics de la Mitja Lluna Roja Palestin

L'Exèrcit d'Israel ha confirmat aquest dijous que un dels seus carros de combat va obrir foc contra "un vehicle sospitós que s'aproximava", després de la mort de dos treballadors de la Mitja Lluna Roja Palestina en un atac contra una ambulància a la ciutat de Rafah , al sud de la Franja de Gaza.

Així, ha indicat que els militars van disparar contra un "vehicle sospitós" i que l'incident encara és investigat, abans d'afegir que la presència de l'ambulància a la zona no comptava amb "coordinació" amb l'Exèrcit, segons ha recollit el diari israelià 'Haaretz'.

La Mitja Lluna Roja Palestina va assenyalar dimecres que dos dels seus paramèdics havien mort "com a resultat del bombardeig directe per part de l'ocupació israeliana" a l'àrea de Tal al Sultà, i després les autoritats gazatíes, controlades pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamás), van parlar de "crim atroç" que "confirma la intenció de l'ocupació d'aniquilar i col·lapsar el sistema de salut a la Franja de Gaza".

Els equips de la Mitja Lluna Roja Palestina han aconseguit recuperar a primera hora del dia els cossos dels paramèdics morts a l'atac israelià, identificats com Haizam Tubasi i Suhail Hasuna, i els cadàvers han estat traslladats a l'Hospital Naser de la ciutat de Jan Yunis (sud).

Així, l'organisme ha recalcat a través d'un missatge publicat al seu compte a la xarxa social X que tots dos van morir en un atac contra una ambulància "quan complien la feina de casa humanitàries" i ha afegit que tots dos han estat enterrats a Jan Yunis.

D'altra banda, ha acusat Israel d'"un atac deliberat" contra l'ambulància i ha ressaltat que el vehicle "portava l'emblema de la Mitja Lluna Roja, que té protecció internacional". "El nombre de membres de la Mitja Lluna Roja Palestina morts des de l'inici de l'agressió contra Gaza ha augmentat a 19, tots atacats per l'ocupació quan duien a terme les seves funcions humanitàries", ha conclòs.

Israel va llançar la seva ofensiva contra Rafah el 6 de maig, poc després de rebutjar una proposta d'alto el foc presentada per Egipte i Qatar que havia rebut el suport de Hamàs, cosa que va suposar la suspensió d'operacions humanitàries a través del pas fronterer. Les tensions han anat a l'alça des de llavors a causa de l'agreujament de l'ofensiva israeliana malgrat les crides internacionals i una ordre de la Cort Internacional de Justícia (CIJ) perquè aturi els seus atacs.