Danny Danon, en arxiu

Israel ja té ambaixador a l'ONU, després de la dimissió de Gilad Erdan

El diputat Danny Danon ha estat elegit pel primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu

El diputat Danny Danon ha estat elegit pel primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, per exercir el càrrec d'ambaixador d'Israel davant les Nacions Unides, un lloc que ja va ocupar entre el 2015 i el 2020. Danon, diputat del Likud, el partit del primer ministre , substituirà Gilad Erdan en el càrrec, que va decidir no continuar en el lloc que ha exercit durant els darrers quatre anys.

El nomenament de Danon es dóna pràcticament per fet, però ha de ser aprovat pel govern d'Israel. En un comunicat, l'oficina del Primer Ministre destaca l'experiència de Danon, de 53 anys, a "el terreny internacional". Danon va ser viceministre de Defensa, però va acabar acomiadat pel mateix Netanyahu el 2014, després que el seu subordinat critiqués el mandatari per intentar negociar un alto el foc durant els combats contra Hamàs a Gaza.

Danon reapareix enmig d'un altre conflicte amb el grup islamista molt més greu que el de fa una dècada --que va deixar com a mínim 2,300 morts palestins i uns 73 israelians, la majoria militars-- i enmig de constants enfrontaments entre Israel i les Nacions Unides.

"En un moment en què l'Estat d'Israel està lluitant en un gran nombre de fronts, cadascun de nosaltres ha de fer tan bé com pugui dins de les seves capacitats i experiència", ha declarat Danon en un comunicat recollit pel 'Times of Israel'. "Davant el terror diplomàtic que apunta aquests dies, em veig obligat a presentar la veritat pel bé del poble d'Israel i del nostre futur comú a la nostra pàtria", ha afegit.

Qui és Danny Danon?

Nascut el 8 de maig de 1971 a Ramat Gan, Israel, Danon va créixer en un entorn marcat pel compromís cívic i el servei públic. Després de completar la seva educació secundària, Danon va complir amb el seu servei militar obligatori a les Forces de Defensa d'Israel, on va servir en una unitat de combat.

Després del seu servei militar, Danon va estudiar a la Universitat Hebrea de Jerusalem, obtenint una llicenciatura en Relacions Internacionals i un mestratge en Polítiques Públiques. La seva carrera política va començar al partit Likud, on ràpidament va pujar gràcies a la seva habilitat per articular les preocupacions de seguretat d'Israel i la seva visió d'una política exterior ferma. Va ser elegit membre de la Knéset, el parlament israelià, el 2009, i es va destacar pel seu treball en comitès de defensa i relacions exteriors.