Banderes d'Israel i Iran onejant sobre un cel blau

Israel es prepara per rebre un atac de l'Iran mentre evacua les ambaixades

El Canal 12 israelià va informar que es van donar instruccions a representants i diplomàtics perquè no anessin als seus llocs de treball aquest divendres i romanguessin a casa seva.

Diversos mitjans israelians han difós que el país podria les seves ambaixades a tot el món enmig d'amenaces de l'Iran de respondre a un atac que va tenir lloc a principis d'aquesta setmana en un edifici adjunt a la seva ambaixada a Damasc, del qual Israel considera responsable.

El diari Yedioth Ahronoth ha assegurat que Israel va evacuar set de les seves ambaixades i representacions per por a una resposta iraniana. Els enclavaments israelians que han tancat la persiana són a Egipte, Bahrain, Jordània, Marroc, Ankara, Istanbul i Turkmenistan.

El diari israelià va informar que es va declarar un estat d'alerta màxima a totes les ambaixades israelianes a tot el món arran de l'escalada de la guerra i de l'atac israelià contra funcionaris prominents de la Guàrdia Revolucionària Iraniana a Damasc fa uns dies.

Va explicar que la decisió es va prendre després de consultes entre la Divisió de Seguretat del Ministeri de Relacions Exteriors d'Israel i el Servei de Seguretat Interna d'Israel (Shin Bet).

El diari Maariv va dir que en alguns llocs es va demanar als empleats de l'ambaixada israeliana que no vinguessin a treballar els propers dies.

El Canal 12 israelià va informar que es van donar instruccions a representants i diplomàtics perquè no anessin als seus llocs de treball aquest divendres i romanguessin a casa seva. El mitjà va indicar que la mesura no constitueix una evacuació de les representacions israelianes ni el retorn de diplomàtics a Israel, sinó que s'enquadra en el marc de mesures cautelars en el marc dels preparatius.

D'altra banda, el diari Israel Today va informar que el ministre de Defensa israelià, Yoav Galant, va fer una avaluació de seguretat amb els líders de l'exèrcit i els serveis de seguretat en preparació per a una possible resposta iraniana.

Iran torna a amenaçar Israel

El cap dels Guardians de la Revolució Islàmica, Hossein Salami, ha advertit aquest divendres que "cap acte" contra l'Iran quedarà sense resposta, dies després que un atac atribuït a Israel contra el consolat iranià a Damasc, Síria, va deixar almenys una quinzena de morts.

"Cap acte de qualsevol enemic contra el nostre sant sistema quedarà sense resposta. L'art de la nació iraniana és trencar el poder dels imperis i demostrar la victòria de la veritat i la fe", ha dit en un discurs amb motiu del Dia de ' Al-Quds, en solidaritat amb el poble palestí.

"Els nostres homes valents castigaran el règim sionista", ha advertit Salami, que ha dedicat gran part del discurs a lloar la resistència del poble palestí i atacar els socis occidentals d'Israel, com els Estats Units (EUA).

Salami ha assenyalat que el suport dels EUA als "crims sionistes" els ha col·locat al "centre de l'odi", no només del món islàmic, sinó de gran part dels pobles del món, segons recull l'agència de notícies Tasnim .

"Els sionistes i els seus partidaris nord-americans pensen que com més musulmans matin, assetgen i desplacen, millor podran continuar vivint, però això en realitat és el contrari del seu somni", ha dit Salami.

"La geografia de Gaza és petita al mapa, però la seva geografia política és molt gran, i s'ha creat al món un ampli nivell de suport espiritual al poble palestí, que ha demostrat en la història una resistència llegendària", ha remarcat.

Salami ha confiat que els palestins tiraran endavant i recuperaran el que és privat. "Els sionistes no poden triar entre la guerra i la vida; el seu camí és rendir-se (...) s'han d'adonar que no aconseguiran la seguretat a la regió ampliant la guerra", ha dit.