El director de cinema Juan Antonio Bayona posa durant un photocall previ al junket, a l'Hotel Urso

JA Bayona ja prepara una nova pel·lícula sobre el final d'ETA

Serà en col·laboració amb Belén Atienza, com ha informat Confidencial Digital

Juan Antonio Bayona, reconegut tant a Espanya com a nivell internacional pel seu talent cinematogràfic, es troba novament al centre d'atenció amb un emocionant projecte que promet endinsar-se en un tema de rellevància històrica i social: el final de la banda terrorista ETA. Així ho ha informat Confidencial Digital.

El prestigiós cineasta s'embarca en un nou desafiament al proposar a Mediaset una pel·lícula que abordi el tancament d'un capítol fosc a la història d'Espanya: la fi de la banda terrorista ETA. En col·laboració amb Belén Atienza, la seva fidel col·laboradora en projectes anteriors, Bayona ha presentat aquesta proposta a Telecinco Cinema, la divisió cinematogràfica de Mediaset España, amb l'esperança de portar a la pantalla gran un relat que no només entretingui, sinó que també provoqui reflexió i debat sobre un tema de gran rellevància històrica i social.

Tot i que segons Confidencial Digital el projecte es troba en una fase preliminar, l'interès mostrat per Telecinco Cinema suggereix que es podria convertir en una realitat en un futur proper. Tot i això, encara es desconeix si Baiona assumirà el rol de director o formarà part de la producció executiva, una decisió que es prendrà una vegada que es doni llum verda al projecte.

Mentrestant, Baiona continua amb una agenda plena de projectes que demostren la seva versatilitat i compromís amb el seu art. Celebrant el desè aniversari de "Lo imposible", una pel·lícula que va recaptar més de 42 milions d'euros a taquilla i va commoure milions d'espectadors a tot el món, Bayona es prepara per dur a terme una adaptació de "La societat de la neu" per a Netflix, així com una versió cinematogràfica del llibre "A sang i foc" de Chaves Nogales.

A més, el talentós director es troba en una posició privilegiada com a coproductor executiu de l'esperada adaptació de "El Senyor dels Anells: els Anells del Poder" per a Amazon Prime, cosa que demostra el seu abast i reconeixement a nivell internacional.

La trajectòria de Baiona

Juan Antonio Bayona, nascut el 9 de maig de 1975 a Barcelona, Espanya, és un director i productor cinematogràfic que ha deixat una empremta indeleble a la indústria del cinema espanyol i mundial. Des de primerenca edat, Bayona va mostrar un interès apassionat pel cinema, fet que el va portar a estudiar direcció a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).

El seu talent aviat va cridar l'atenció de la indústria, i amb la seva òpera prima, "L'orfenat" (2007), Bayona va demostrar la seva habilitat per crear atmosferes captivadores i narratives profundes que van ressonar amb el públic i la crítica. Al llarg de la seva carrera, ha dirigit i produït diverses pel·lícules de gran èxit, incloent "Un monstre em ve a veure" (2016) i la seva incursió a la saga de "Jurassic World" amb "El regne caigut" (2018), consolidant-se com un dels noms més destacats del cinema contemporani.

A més de la seva destacada tasca a nivell cinematogràfic, Bayona també ha mostrat un compromís actiu amb la justícia social i altres temes de progrés. A través del seu treball, ha abordat temes rellevants i controversials, portant a la pantalla gran històries que provoquen reflexió i debat sobre qüestions com ara els drets humans, el medi ambient i la justícia.

La seva proposta d'una pel·lícula sobre el final de la banda terrorista ETA és només un exemple més del seu interès a explorar narratives que transcendeixen allò merament entretingut, buscant generar un impacte significatiu a la societat.