El president argentí Javier Milei

Javier Milei, en estat pur: anomena ''assassí terrorista'' el colombià Gustavo Petro

Les declaracions han provocat un conflicte diplomàtic: Colòmbia ha expulsat diplomàtics argentins

El Govern de Colòmbia ha ordenat l'expulsió dels diplomàtics de l'Ambaixada d'Argentina en represàlia als insults del president argentí, Javier Milei, contra el seu homòleg colombià, Gustavo Petro, que recentment ha arribat a titllar d'"assassí terrorista".

"L'abast d'aquesta decisió es comunicarà a l'Ambaixada argentina pels canals institucionals diplomàtics", diu un comunicat publicat pel Ministeri d'Exteriors colombià a través de la pàgina web.

Així, ha assenyalat que "repúdia" les declaracions fetes per Milei en una entrevista amb la cadena de televisió nord-americana CNN en què "s'expressa de forma denigrant en contra del mandatari dels colombians, el respectat senyor Gustavo Petro".

"No és la primera vegada que Milei ofèn el mandatari colombià, afectant les històriques relacions de germanor entre Colòmbia i Argentina. Les expressions del president argentí han deteriorat la confiança de la nostra nació, a més d'ofendre la dignitat de Petro, que va ser elegit de manera democràtica", ha manifestat.

Això es produeix després que el mandatari argentí afirmés que "molt no es pot esperar d'algú que era un assassí terrorista", en al·lusió a Petro, durant una entrevista en què també va aprofitar per criticar el president mexicà, Andrés Manuel López Obrador.

El Ministeri d'Exteriors de Colòmbia ja va trucar a consultes al seu ambaixador a Argentina, Camilo Romero, a finals de gener després que Milei afirmés durant una entrevista que el seu homòleg colombià, Gustavo Petro, és un "comunista assassí que està enfonsant Colòmbia" .