Una de les seus de Grifols

Inversors tenen por de les repercussions de la Junta d'Accionistes de Grifols

Grifols encara no ha convocat la Junta d'Accionistes del 2024 que està generant una gran expectació

Entre els grans accionistes institucionals que tenen inversions al capital de Grifols hi figuren BlackRock, BNP Paribas, Capital Group, JP Morgan, Deutsche Bank i la seva gestora DWS, Bestinver o Ibercaja Gestión, entre d'altres.

També hi ha fons enxampats al deute de Grifols, que des de l'informe de la CNMV i atac de Gotham cotitza amb descomptes de fins al 20%. En aquest cas, entre les forquilles de bons figuren BlackRock, Nordea, AllianceBernstein, Allianz, Schroders o Eurizon.

Preocupació entre els inversors pels apunts comptables del deute de l'empresa catalana

Els fons volen marcar els seus criteris ambientals, socials i de governança a Grifols i estan contractant proxy advisors que els assessorin en l'emissió del seu vot a la propera junta a través dels seus informes sobre les pràctiques de les cotitzades.

També estan fitxant analistes i economistes amb experiència al sector financer oa l'anàlisi de les cotitzades, per tenir informes sobre les relacions entre l'empresa i Scranton, empresa participada per la família Grifols.

Els acionistes volen comptar amb una avaluació professional sobre un dels temes que més els preocupen, la presumpta mala praxi en la comptabilització del deute en què, segons la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), hi ha "deficiències rellevants".

Cal recordar que l'organisme va apuntar a l'existència d'aquestes presumptes "deficiències" i encara que el supervisor al seu informe va assenyalar una llarga llista de qüestions, també va deixar clar que no cal una reformulació de comptes a Grifols.

Els fons tenen dubtes sobre com actuar amb Grifols després de patir l'empresa pèrdues latents importants.

Els cridats a aquesta Junta també hauran d'estudiar si acudeixen a l'emissió de deute sènior garantit per refinançar venciments de 2025 i de la qual depèn el futur de l'empresa.

Els fons també estan disposats a demanar que les operacions vinculades entre Grifols i les societats d'accionistes s'hagin d'aprovar per consellers independents.

I advoquen per un canvi al Consell d'Administració per tendir cap a pràctiques de govern corporatiu que puguin ser compatibles amb mantenir la seva inversió sota criteris ESG.

A sobre de la taula hi ha moltes preguntes, propostes i el futur d'aquesta empresa a les mans.

Altres notícies d'empreses familiars:

Celsa "surt de l'UCI" gràcies a un benefici de 460 milions d'euros