Kroos al Bernabéu ple

LaLiga supera el 80% d'assistència als estadis al març

La competició espanyola de futbol ha atret 1,1 milions d'espectadors entre les jornades 27 i 30

L'emoció del futbol espanyol ha continuat atraient multituds durant les últimes jornades de LaLiga EA Sports, mostrant una sòlida resposta dels aficionats als estadis dels clubs.

Segons Palco23 , entre la jornada 27 i 30, es van comptabilitzar 1,1 milions d'espectadors, cosa que representa un 81,3% de l'aforament total de mitjana.

Des que LaLiga va canviar el seu naming de Santander a EA Sports, la competició va tenir un impuls important. De fet, febrer ha estat el mes més concorregut en termes absoluts, fins a 1,2 milions d'assistents.

Tot i això, en termes de percentatge d'aforament, març es posiciona com el quart millor mes de la temporada 2023-2024, darrere de novembre, febrer i gener. Aquests mesos, amb tres jornades de lliga cadascun, han superat el 83% d'ocupació als estadis.

Comparant amb l'any passat, el març del 2024 ha vist una lleugera disminució a l'assistència, amb un 19,6% menys d'aficionats que el mateix mes de la temporada anterior.

Aquesta diferència s'atribueix en part al calendari de partits, amb només tres jornades disputades aquest any en comparació de les quatre del 2023.

El Reial Madrid ha estat líder en assistència, atraient més de 146.000 aficionats a l'Estadi Santiago Bernabéu durant el mes de març.

Altres equips destacats en aquest aspecte van ser l'Atlètic de Madrid i el València CF, amb xifres que van superar els 120.000 espectadors cadascun.

A diferència del febrer, on el Girona va ser l'únic equip que va omplir completament el seu estadi, al març cap club va aconseguir un ple total. Tot i això, diversos partits van assolir més del 95% d'ocupació, destacant la trobada entre el València CF i el FC Barcelona, que va registrar un impressionant 99,7%.

Pel que fa a la Segona Divisió, els equips de LaLiga Hypermotion han mantingut un nivell d'assistència que iguala els registres del febrer, amb el 62,1% dels estadis ocupats de mitjana.

Tot i això, el març encara es posiciona com el segon mes més concorregut del curs, amb més de 588.000 espectadors en total.

L'assistència mitjana durant el mes va ser d'aproximadament 117.609 persones, un lleuger augment del 2,9% en comparació de l'any anterior.

Tot i aquests resultats positius, alguns clubs, com la SD Amorebieta, han enfrontat dificultats per omplir les seves graderies, cosa que reflecteix la disparitat en l'assistència entre els diferents equips de la lliga.