De la Fuente es va mostrar indignat després del partit

Luis de la Fuente esclata pels xiulets a Álvaro Morata: ''Sento vergonya''

El seleccionador va criticar les esbroncades que el capità de la selecció espanyola va viure al Santiago Bernabéu

El seleccionador espanyol masculí, Luis de la Fuente, va reconèixer la "ràbia" per no haver pogut treure la victòria a l'amistós d'aquest dimarts davant el Brasil i va destacar l'"actuació brillantíssima" de Lamine Yamal, encara que també va lamentar els xiulets a Álvaro Morata, que li fan mal "a l'ànima" i pels que va sentir "vergonya".

"Fa ràbia no guanyar perquè crec que hem estat molt superiors i hem fet una gran sensació d'equip, ambició i de competir, però també vam treure la lectura positiva de saber que a l'alta competició aquests detalls determinen de vegades. Hem après molt i hem tret conclusions molt positives, l'equip va creixent i donant sensació que pot arribar molt lluny", va assenyalar De la Fuente en roda de premsa.

L'únic però van ser segurament els xiulets rebuts per Morata i que va criticar el de La Rioja. "Em dol a l'ànima que al meu país xiulin un jugador, el capità, que és un referent i un exemple, sento vergonya", ha asseverat.

El tècnic sap que "ha estat una minoria, que són els que altres vegades insulta" i que "sempre hi ha gent que en dóna la nota". "L'estadi ha tingut un comportament fantàstic, hem gaudit moltíssim d'un espectacle fantàstic", va admetre.

De tota manera, va demanar per a "tots un exercici d'autocrítica". "És feina de tots educar en el sentiment nacional i de suport a la selecció. On anem ens reben fantàsticament, sempre hi ha algun maldestre que fica la pota, però la vostra feina (als periodistes) és educar que aquesta és la selecció de tots i que els colors dels clubs s'han de deixar a part”, va sentenciar.

D'altra banda, ha elogiat l'"actuació brillantíssima" de Lamine Yamal, encara que sap que ha de ser "prudent". "Ens hem adonat del que pot fer. És intel·ligentíssim, sap administrar aquestes actuacions i li demanem que segueixi sent com és, però sempre pensant que aquest talent ho ha de posar al servei de l'equip com a més ho fa d'una manera fantàstica", va remarcar.

"Tenim jugadors d'un nivell 'top' mundial que fan que aquest equip ens il·lusioni. Tenim un potencial molt bonic i llueixen més sempre els atacants, però a ells els fan bons els del darrere", va afegir De la Fuente, que també va lloar el bon partit de Dani Olmo. "El conec des de fa moltíssims anys i sé on se li pot treure molt de rendiment. Crec que en aquesta posició de '10' és dels 3, 4 millors mitjapuntes del món, però és que també pot jugar en banda ia un nivell molt alt ", va detallar.