Agents de policia a Moscou

Massacre a Moscou: terroristes assalten una sala de concerts i disparen contra tots

Moltes imatges de duresa extrema sobre la tragèdia estan corrent per les xarxes socials com X o Telegram

Un grup de terroristes va obrir foc en una sala de concerts en un suburbi de Moscou divendres a la nit, segons les autoritats russes i els mitjans estatals, i es va informar que diverses persones van resultar ferides i es creu que altres van morir.

Els vídeos compartits en línia mostraven almenys dos homes emmascarats ingressant a l'Ajuntament de Crocus, i un disparava repetidament amb el que semblava ser un rifle d'assalt.

Altres vídeos mostraven persones evacuant una sala de concerts i corrent escales avall. Les imatges publicades per l'agència de notícies estatal TASS mostren un gran incendi a l'Ajuntament de Crocus, situat a uns 16 quilòmetres al nord-oest del centre de Moscou.

Poc després de les notícies inicials sobre el tiroteig, el governador de la regió de Moscou, Andrei Vorobyov, va dir que havia arribat al lloc i liderava els esforços de resposta a l'incident.

Més de 70 equips d'ambulàncies estaven treballant a prop de l'Ajuntament de Crocus i els metges estaven ajudant els ferits, va dir Vorobyo

Es van enviar unitats Spetznaz i de la policia antiavalots per respondre a l'incident, va informar l'agència de notícies TASS, citant una font policial anònima.

Segons els periodistes presents a la sala de concerts, tres homes van disparar contra la multitud.

"Persones camuflades van irrompre a les parades de l'ajuntament de Crocus, almenys tres van obrir foc amb armes automàtiques. Segurament hi ha ferits", va afirmar un periodista present al lloc, citat per l'agència de notícies RIA Novosti.

Segons el periodista, després del tiroteig es va llançar una magrana o una bomba incendiària, cosa que va provocar un incendi a la sala de concerts.

"Les persones que estaven a la sala van estar tombades a terra per escapar del tiroteig durant entre 15 i 20 minuts, després de les quals van començar a gatejar. Molts van aconseguir sortir", va dir el periodista.

Diversos canals anònims de Telegram han informat de la mort de diverses persones en el tiroteig de divendres a la nit, però aquests informes no es van poder verificar immediatament i les autoritats russes encara no han emès una declaració oficial sobre morts o ferits.