Meloni, votant per a les europees

Meloni i Salvini s'expressen a Twitter després d'haver votat a les europees

Mentre que Germans d'Itàlia es postulen com els grans vencedors de les eleccions, Lliga podria sortir derrotat

La primera ministra d'Itàlia, Giorgia Meloni, i el líder de la Lliga, Matteo Salvini, han dipositat aquest dissabte el seu vot a les eleccions europees, uns comicis que la cap del Govern italià ha descrit com a decisius per "el futur" de la Unió Europea.

"El futur d'Itàlia i d'Europa depèn de tu. Ara tot està a les teves mans. Feliç votació!", ha fet saber al compte de la xarxa social X en dipositar la seva papereta al col·legi electoral de l'escola Vittorio Bachelet, al sud de Roma.

Meloni aspira a la victòria a les eleccions europees en què la seva formació, Germans d'Itàlia, podria rondar el 27% dels vots, segons les principals enquestes, que a més li atorguen al voltant de 25 escons al Parlament Europeu.

Germans d'Itàlia, que en les últimes eleccions del 2019 amb prou feines va aconseguir un 6,4% dels vots i 5 escons, es perfila ara com el gran triomfador amb Meloni, que busca fer valer les seves polítiques a Itàlia per fer el gran salt a Europa i condicionar les polítiques comunitàries des d'Estrasburg i Brussel·les.

També ha dipositat el seu vot Salvini, que ha expressat el seu desig que el partit millori els pronòstics que auguren un daltabaix electoral.

Mentre els Germans d'Itàlia de Meloni es postulen com els grans vencedors de les eleccions, la Lliga de Salvini es podria veure a l'escenari oposat. El partit ultradretà va arrasar a les eleccions del 2019 amb una mica més del 34 per cent dels vots i 29 escons.

Però ara les enquestes el situen en plena lluita amb Forza Italia pel quart lloc a les eleccions amb un 8,5% dels vots i estimacions d'entre 7 i 8 escons.

"Serem el partit que més creixerà", ha assegurat Salvini després de votar a l'escola de Via Martinetti de Milà, en comentaris recollits per 'La Repubblica'.