L'Estadi Olímpic i una imatge del Barça jugant contra el PSG

Més de 300 Mossos formaran el dispositiu de seguretat per al Barça - PSG

El partit concentrarà prop de 50.000 espectadors, 2.600 dels quals són seguidors de l'equip rival

Uns 300 efectius de Mossos d'Esquadra formaran part del dispositiu amb motiu del partit de dimarts a les 21.00 hores entre el FC Barcelona i el París Saint-Germain.

El partit tindrà "més mitjans" de seguretat que un partit d'alt risc atesa la seva projecció i l'alt nivell d'interès que suscita davant d'atacs eventuals, ha explicat el conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, en una entrevista de Rac 1 recollida per Europa Press.

En preguntar-li què fa que un partit centri més atenció i se li doni més seguretat, ha explicat que "sobretot l'element determinant és la projecció que té i l'aglomeració" de persones, i ha afegit que dimarts serà un partit amb projecció i expectació a tot Europa i, en part, a nivell mundial.

"És bo donar un missatge de tranquil·litat, perquè es pot donar, es pot produir un atac d'aquest tipus, sí, però una acció individual, igual que fa un temps, i estem a les millors mans per prevenir qualsevol tipus de fet d'aquestes característiques ", ha afegit sobre eventuals atacs i l'augment de la propaganda gihadista arran del conflicte a Gaza.

Elena ha afirmat: "El risc avui és el mateix que fa un temps, que els darrers temps. Què s'ha intensificat? S'ha intensificat el risc eventual que les persones que es puguin sentir convidades a fer una acció d'aquest tipus , pel context polític que hi ha al món i també per la propaganda, tinguin més desitjos", i ha remarcat que només es tractaria d'accions individuals.

Ha recordat que durant els darrers sis mesos els Mossos han dedicat un 30% més d'hores a la prevenció de possibles atacs en comparació a l'any passat a causa de la guerra a Gaza.

Hi assistiran més de 2.600 aficionats del PSG

En un comunicat aquest dilluns, els Mossos d'Esquadra han detallat que hi haurà més de 2.600 aficionats del PSG, i que el dispositiu concentra més de 350 efectius policials entre agents d'ordre públic; la unitat canina i subsòl; agents de seguretat ciutadana, i del Grup Especial d'Intervenció (GEI), entre d'altres.

El partit concentrarà prop de 50.000 espectadors, més de 2.600 de l'equip rival, entre els quals n'hi haurà uns 400 d'afició radical.

Des del primer moment en què els seguidors radicals francesos arribin a Barcelona, es farà vigilància d'aquesta afició; se'ls acompanyarà fins al camp, per garantir "el trajecte sense incidències", i seran els primers a accedir al camp, cap a les 19 hores.

La policia catalana intentarà evitar que les aficions radicals de tots dos equips s'enfrontin i, quan finalitzi el partit, els aficionats radicals de l'equip francès seran els últims a sortir del camp.