Un nen palestí que pateix desnutrició és vist a l'Hospital dels Màrtirs d'Al-Aqsa a la ciutat de Deir al-Balah, al centre de la Franja de Gaza

Més de 3.500 nens de menys de cinc anys estan en risc de mort a Gaza

Denuncien la "política de fam" imposada per Israel

Les autoritats de la Franja de Gaza, controlades pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamás), han alertat aquest dilluns que "més de 3.500 nens de menys de cinc anys estan en risc de mort" a causa de la "política de fam" imposada per Israel en el marc de l'ofensiva desfermada fa gairebé vuit mesos contra l'enclavament, després dels atacs perpetrats el 7 d'octubre pel grup islamista i altres milícies palestines.

"Més de 3.500 nens de menys de cinc anys estan en risc de mort a la Franja de Gaza per les polítiques de gana de l'ocupació israeliana, l'escassetat d'aliments, la manca de suplements nutricionals i la negativa a l'entrada d'ajuda", ha dit l'oficina de premsa de les autoritats gazatíes en un comunicat publicat al compte a Telegram.

Així, ha afirmat que aquesta situació es veu agreujada per "la manca de vacunes" i "l'obstrucció a l'entrada d'ajuda humanitària des de fa quatre setmanes, enmig d'un terrible silenci internacional", referint-se al tancament del pas de Rafah, a la frontera amb Egipte, després que l'Exèrcit israelià es fes el 7 de maig amb el control del costat palestí.

"Aquests nens pateixen desnutrició en un nivell tan avançat que ha afectat l'estructura dels seus cossos, cosa que els exposa a contraure malalties infeccioses que destrueixen la vida, retarden el creixement i amenacen la supervivència, ja que no tenen accés a serveis bàsics com la menjar i l'atenció mèdica", ha explicat.

"El seu estat està empitjorant i dificultant pel fet que no compten amb vacunes i medicació destinada a les primeres etapes de la seva vida", ha manifestat, abans d'afegir que "els nens de la Franja de Gaza necessiten un tractament radical i immediat davant de totes les crisis a què es veuen exposats de forma sistemàtica per l'ocupació israeliana".

En aquest sentit, ha subratllat la importància de "l'entrega de menjar, atenció mèdica, subministraments nutricionals i vacunes", a més d'"atenció psicològica avançada". "A més de l'horror experimentat, 15.438 nens han mort durant la guerra genocida, desenes de milers han resultat ferits i més de 17.000 viuen ara sense un pare o sense", ha denunciat.

Per això, ha demanat "als països del món lliure" que "condemnin aquests crims complexos en el marc de la guerra genocida contra els civils a la Franja de Gaza" i ha acusat Israel, "amb suport de l'Administració dels Estats Units “, de cometre crims contra la humanitat en el marc de la seva ofensiva contra l'enclavament palestí.

"Advertim la comunitat internacional (...) del deteriorament de la realitat per a la infància a la Franja de Gaza", ha reiterat, abans de subratllar que 335.000 nens "tenen una vida extremadament difícil a causa de la guerra d'extermini, desplaçament i altres condicions derivades de l'agressió israeliana", i per això ha reclamat als tribunals internacionals que obrin casos contra "criminals de guerra israelians i nord-americans que ataquen nens de forma sistemàtica i deliberada.