Hoffman - Diners

La milionària quantitat que el Mobile World Congress va deixar a Barcelona

Assegura que es quedarà com a CEO de l'organització després de la marxa de Granryd el març del 2025

El CEO de la GSMA, companyia que organitza el Mobile World Congress (MWC), John Hoffman, ha xifrat en 502 milions l'impacte econòmic de l'edició del 2024 del congrés a la ciutat, que es va celebrar del 26 al 29 de febrer al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Hoffmann ha ofert les xifres principals d'un informe de la pròpia GSMA en una roda de premsa aquest divendres des de l'Ajuntament de Barcelona, juntament amb el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Jordi Valls, amb qui han presentat el balanç d'aquesta darrera edició , del qual tots dos han celebrat les xifres.

Des del 2006, quan el Mobile es va començar a celebrar a Barcelona, el congrés ha contribuït amb més de 6.300 milions d'euros a la ciutat, i s'estima que des de llavors ha generat més de 160.000 llocs de treball a temps parcial a Catalunya.

Hoffman ha destacat l'augment de la contribució econòmica a Barcelona, especialment des de la pandèmia: el 2017 va ser de 465 milions, el 2018 de 479 milions, i el 2019, de 473 milions.

A més, la contribució de 502 milions d'euros aquest any és més del doble que la que va generar el congrés a la primera edició a la ciutat.

101.000 visitants

En aquesta edició, el congrés va arribar als 101.000 visitants de 250 països i va permetre crear fins a 9.200 llocs de treball a temps parcial al conjunt de Catalunya, 100 més que a l'edició anterior.

Hi ha hagut més de 2.700 expositors, patrocinadors i socis i més del 59% dels assistents representen indústries adjacents a l'economia mòbil central.

Hi han assistit més de 1.100 ponents i líders d'opinió, més del 40% dels quals eren dones, i el 51% dels assistents eren de nivell directiu o superior.

El Programa Ministerial de GSMA va reunir més de 180 delegacions de 140 països, incloent-hi dos caps d'Estat, més de 70 ministres, prop de 120 responsables d'autoritats reguladores i més de 40 organitzacions intergovernamentals.

'Talent Arena'

Valls ha destacat "l'èxit" del 'Talent Arena', l'espai dedicat al talent digital que es va estrenar en aquesta edició ia la qual han assistit 4.000 persones a la seva primera prova pilot, i que situa com una prioritat estratègica.

De fet, ha explicat que estan estudiant si el mantenen al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona o si ho mouen.

Hoffmann es queda a GSMA

Després d'anunciar-se que Mats Granryd deixarà el càrrec de director general de GSMA el març del 2025 i preguntat per aquesta qüestió, Hoffmann ha dit que ell preveu continuar com a CEO de l'organització.

Així ho ha confirmat també a Valls, segons ha explicat el mateix tinent d'alcalde, que ho veu com una "magnífica notícia".